Firin sütlaç (resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve ilayda26 tarafından 10 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    10 Haziran 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  1. ilayda26

    ilayda26 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Pirinci yıkayıp iki bardak suyla kısık ateşte pilav pişirir gibi haşlayalım.Sütü bir tencerede kaynatalım.İyice pişen ve suyunu çeken pirinci kaynayan süte ekleyelim.Pirinçte az su kalmış olsada ayırmadan onuda ekleyelim.Sütle pirinci 10 dk. kadar kaynatıp şekerini katalım,şeker miktarını damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz..Bir kasede soğuk suyla ezdiğimiz nişastayıda ekleyelim.Bİr iki taşım kaynatıp altını kapatalım,vanilyayı katalım.Küçük güveç kaplarına veya fırına dayanıklı kaplara paylaştıralım.Yarım kase ılık hale gelmiş sütlaça bir yumurta sarısı karıştırıp her kasenin üzerine bir parça paylaştıralım.

    Fırında kızarıp kahverengi olması için.Su dolu tepsiye kaseleri yerleştirip fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Fırında yapmak istemezseniz,küçük kaselere paylaştırıp yumurta eklemeden tarçınla soğutarak servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun.
     
  2. 10 Haziran 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  3. ilayda26

    ilayda26 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    [​IMG]

    Buyurun resmini
     
  4. 9 Ekim 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  5. gxuxl@end

    gxuxl@end Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2007
    Mesajlar:
    635
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    canım bunu denedim ve çok güzel oldu eşim çok sever fırın sütlacı emeğine sağlık canım
     
  6. 16 Ekim 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  7. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Yumurta ekleme işini anlayamadım.
    Birde ben 1 ç. bardağı pirinç 6 bardak süt koyduğum halde çok koyu kıvamlı oluyor, sütlü pirinç yemiş gibi oluyoruz nedeni ne acaba?
     
  8. 15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  9. _cimcime_

    _cimcime_ Ya Fettâh Ya Rezzâk Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2007
    Mesajlar:
    913
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    arkadaşım sütlacı yaptım tadı harika oldu ama ben fırına koymadım içinede nişasta degil pirinç unu koydum çok güzel oldu daha önce ben hep pirinçi sütle birlikte kaynatıp yapardım ilkkez ayrı bir yerde haşlayıp süte kattım teşekkür ederim.
    küçükken hep rahmetli anneannem yapardı bizler yerdik onun ördügü yıldızlı örgüyüde kasenin altına koydum çok güzel oldu nur içinde uyu anneannecim keşke eskilere dönebilsek :çok üzgünüm:
    [​IMG][/URL][/IMG]
     
  10. 15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  11. deniz_yildizi

    deniz_yildizi Canımsın.... Üye

    Katılım:
    13 Mart 2008
    Mesajlar:
    630
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    canımm ellerine sağlık en sevdiğim tatlıdır sütlaç:)
     
  12. 15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  13. ecek83

    ecek83 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2008
    Mesajlar:
    188
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    sütlaç,ın pirincini illaki çiğden koymak gerekmiyor hatta yaptığınız pilavdan kalan kısmı sütün içine koyup yapabilirsiniz daha pratik oluyor ama içine illaki pirinç unu koyun nişasta değil bu şekilde lezzeti daha farklı oluyor,vanilyasınıda ateşten almaya yakın ,fırına koymadan öncede bir müddet dinlensinki üstü kabuk bağlasın ondan sonra fırına koyun.....