Fırın Sütlaç (Resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve frambuaz tarafından 13 Ocak 2010 başlatılmıştır.

    13 Ocak 2010
    Konu Sahibi : frambuaz
  1. frambuaz

    frambuaz SIKINTI ve MUZ KABUĞU Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.241
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Sütlacı zaten severdim. Bu aralar bi de aşerince üçer beşer götürüyorum valla:))

    Önce yıkanmış pirince suyu ekleyerek lapa kıvamına gelinceye kadar pişirin.

    2kg süt
    1 fincan pirinç
    1,5 bardak su
    1 bardak şeker
    1 kaşık nişasta
    1kaşık pirinç unu ( tepeleme)
    1 yumurta
    1 vanilya

    2kg sütün 1 bardağını ayırın. Kalan sütü tencereye alıp kaynayana kadar pişirin.
    Kaynayan sütün içine lapa olmuş pirinci ekleyin. 15 dk kadar kaynatmaya devam edin.
    Diğer tarafta nişasta, pirinç unu ve yumurtayı bi kapta çatal yardımıyla çırpın. üzerine ayırdığınız 1 bardak sütü ekleyin.
    Kaynamakta olan sütün içinden bir kepçe alıp nişastalı karışıma döküp karıştırın.
    Topaklanmaması için nişastalı karışımı yavaş yavaş kaynayan süte eklkeyin. Bu arada sütü hızlı hızlı karıştırın.
    10 dk kadar kaynadıktan sonra şekeri ekleyin.
    Ocaktan alır almaz vanilyayı koyun.
    Sütlacı fırın kaselerine paylaştırıp ızgara ayarında 190derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
     
  2. 13 Ocak 2010
    Konu Sahibi : frambuaz
  3. frambuaz

    frambuaz SIKINTI ve MUZ KABUĞU Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.241
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG][/URL][/IMG]
     
  4. 15 Ocak 2010
    Konu Sahibi : frambuaz
  5. KIRMIZIdonluKIZ

    KIRMIZIdonluKIZ Canis Majoris sönüyor : / Pro Üye

    Katılım:
    6 Şubat 2009
    Mesajlar:
    4.916
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    148
    hmmmm harika görünüyo, ellerine saglikcokacimcoook
    bende denicemboshayallersmile
     
  6. 21 Ocak 2010
    Konu Sahibi : frambuaz
  7. benimminikelam

    benimminikelam Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.520
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    frambuaz çok güzel görünüyor...yapıcam da aklıma takıldı yumurta kokmaz mı?
    yumurta koymadan yapılırsa da oluyor mu?
     
  8. 22 Ocak 2010
    Konu Sahibi : frambuaz
  9. frambuaz

    frambuaz SIKINTI ve MUZ KABUĞU Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.241
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Vanilya da koyduğun için kokmuyor canım. Bi de kokarsa bi sıcakken kokar belki. Soğuyunca kesinlikle koku falan olmuyor...
    Yumurtasız üzerinin kızaracağını sanmıyorum. bilmiyorumkismile
     
  10. 22 Ocak 2010
    Konu Sahibi : frambuaz
  11. esoess

    esoess kocasına ve kızına aşık.. Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2009
    Mesajlar:
    3.617
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    ellerine sağlık çok güzel görünüyo eşimde çok sever bende çok sık yaparım ama ben yumurta koymam o şekildede kızarıyo özellikle üstü altı ayrı pişiren fırınlar varsa sadece üstü açarak daha kolay kızarıyo benimkinde o özellik yok ama bende üste yakın koyuyorum 45 dk.da kızarıyo
     
  12. 25 Ocak 2010
    Konu Sahibi : frambuaz
  13. benimminikelam

    benimminikelam Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.520
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    frambuaz cım hemen deneyeceğim yumurtayla...
    yazarım buraya nasıl olduğunu belki foto da eklerim:asigim:
     
  14. 26 Ocak 2010
    Konu Sahibi : frambuaz
  15. frambuaz

    frambuaz SIKINTI ve MUZ KABUĞU Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.241
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Bekliyorum.. kaydirigubbakcemile5