Firinda Baharatli Kruton-Resimli

Konusu 'Ekmekler&Pideler' forumundadır ve incitanemtuana tarafından 17 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    17 Aralık 2009
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  1. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ben genelde elimde bayat ekmek yada tost ekmegi kaldimi
    küp küp dograyip

    tavada az zeytinyagiyla kizartiyodum
    ve corbalarda kullaniyodum
    gecende bunu nette gördüm ve hemen denedim
    cokta lezziz oldu tavsiye ederim
    corba ve salatalar icin cok lezzetli
    hemde bayat ekmeklerimizi degerlendirmis oluruz canlarim
    buarada tadi okadar güzel ve kitir kitir ki ben cips niyetine bile tükettim :)

    orjinal tarifide ekliyorum canlarim
    Çorbalarınıza veya salatalarınıza ekleyebileceğiniz lezzetli krutonlar, üstelik bunlar baharatla pişirildiler.
    Malzemeler:
    - 6 su bardağı dolusu küp küp doğranmış ekmek (Yaklaşık 1 tam ekmek ediyor.)
    - 2.5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    - 2 yemek kaşığı tereyağı
    - Yarım çay kaşığı tuz
    - 1 çay kaşığı sarımsak tozu
    - 1.5 çay kaşığı kuru maydonoz (Artık bizde de satılıyor; ama hijyeni konusunda şüphelerim var.)
    - İstediğiniz baharatlar (örneğin: mercanköşk)

    bayat ekmek yada tost ekmegi
    zeytin yagi
    tereyagi
    tuz
    kuru maydanoz
    ve damak tadiniza göre baharatlar kullanabilirsiniz
    ben nane ve pulbiberde kullandim

    Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Bir fırın tepsisini folyo ile kaplayın bir kenara bırakın. Küçük bir kasede, tuzu ve diğer tüm baharatları karıştırın. Tereyağı ufak bir tencerede eritin; eridikten sonra içine zeytinyağı da koyun. Yağı, ekmek küplerinin üzerine serpiştirin. Her bir ekmek küpünün yağlanmasını sağlayın. (Sakın yağı bir anda boca etmeyin.)
    Ekmek küplerini folyo ile yaladığınız fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış fırına verin ve 10-20 dakika kadar pişirin. Ardından her 5 dakikada bir, tahta bir spatula ile karıştırabilirsiniz ki her tarafları kızarsın. Fırında pişirme zamanı, hem ekmeğin çeşidine, hem de kestiğiniz küplerin büyüklüğüne göre değişecektir. Krutonlarınız hafifçe kahverengileçmeye başladığında, olmuşlar demektir. Toplam pişme süresi 15-20 dakikadır.
    Fırından çıkardıktan sonra, üzerine 2 yemek kaşığı parmesan peyniri de serpebilirsiniz.
     
    Son düzenleme: 17 Aralık 2009
  2. 17 Aralık 2009
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  3. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    [​IMG]
     
  4. 17 Aralık 2009
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  5. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    cnm bnm..annemde yapar bunu bayılırım tarhana ve mercımekle harıka gıdıyor..paylaŞım ıÇın teŞekkÜrler balım..
     
  6. 22 Aralık 2009
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  7. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ben tsk eerim asil yorumlarinla beni yalniz brakmadigin icinopuyorumnanaktan
     
  8. 23 Aralık 2009
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  9. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    iNCıCıM çok değişikmiş mutlaka birgün deneyeceğim paylaştığın için teşekkürler
     
  10. 23 Aralık 2009
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  11. TMYy

    TMYy *T&M* Pro Üye

    Katılım:
    15 Haziran 2008
    Mesajlar:
    5.348
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    çok güzel görünüyo ellerine sağlık. deneyeceğim bende.
     
  12. 23 Aralık 2009
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  13. linguist

    linguist Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    4.193
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    ellerine sağlık çok lezizi görünüyo:)
     
  14. 24 Aralık 2009
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  15. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    tskler canlarim
    denemenizi tavsiye ederim
    hem bayat ekmeklerimizide degerlendirmis oluruz
     
  16. 12 Ocak 2010
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  17. antalia

    antalia Yeni Üye Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2009
    Mesajlar:
    127
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bu akşam bu tarifinizi denedim vee tek kelime ile muhteşem oldu.eşim bayıldı.ben domates çorbasının yanında servis yaptım.aslında başka yemek de yapmıştım ama eşim o kadar çok beğendi ki sadece çorba yeterdi diğerini yapmana gerek yokmuş dedi.çok basit bir tarifle hayatımda almadığım iltifatı aldım valla.sağolun var olun.çook teşekkürler...
     
  18. 20 Ocak 2010
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  19. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    canim ya
    begendiyseniz ne mutlu bana
    cok sevindim inanki
    yorumunuda eklemis olman mutlu etti beni
    affiyet bal seker olsun