Fırında begendili tavuk

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 26 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.192
    Ödül Puanları:
    438
    1 kaşık margarin tencereye konur. İri doğranmış yeşil soğan, yeşil biber hafifçe çevrilir. Tavuklar da içine atılır ve harlı ateşte 10 dakika kadar çevrilir. Bu arada tavuklar su bıraktığı için tencerenin kapağı kapanmaz ve tavukların suyunu çekmesi sağlanır. Diğer tarafta patlıcanlar ya fırın tepsisinde veya ateş üzerinde közlenir. Öte yandan bir tencerede yağ eritilir. Bir kaşık un yağa ilave edilip unun topak topak olmaması için kısık ateşte yavaş yavaş çevrilir. Üzerine 2 su bardağı un ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir. Közlenen patlıcanlar bu sosun içine atılır ve çevirmeye devam edilir. Beğendi koyulaşınca tencerenin altı kapatılır. Kenarları yüksek bir payreks kaba tavuklar döşenir. Üzerine ılık olarak veya soğutulmuş beğendi ilave edilir. En üste rendelenmiş kaşar serpilerek 180 derecede kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir.