Firinda Beşamel Soslu Ispanak

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 6 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    6 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]
    Tarif decided üyemizin tarifidir



    500 gr. ıspanak
    500 gr. mantar
    1 büyük boy kuru soğan
    sıvı yağ
    Karabiber, pulbiber
    Beşamel sosu için ;
    1,5 su bardağı süt
    4 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 çorba kaşığı un
    500 gram kaşar peyniri

    Hazırlanışı: Ispanaklar temizlenip yıkanır, kaynar suda azar azar 2 dakika kadar haşlanır süzerek çıkarılır. Mantar ve soğan doğranır, tavada kavrulur (mantar suyunu verip tekrar çekmeli) baharatlarla tatlandırılır. Borcama yada fırın tepsisine önce ıspanaklar dizilir onun üzerini kavrulmuş mantarlar konur. Tencerede un ve yağ kavrulur sonra soğuk süt eklenir başemal sos hazırlanır ve mantarların üzerine yayılır, en üste rendelenmiş kaşar serpilir. Önceden ısıttıgımız fırında 180 derecede kaşar peyniri eriyip kızarıncaya kada pişirilir. ( Sebzeler piştiği için fırında fazla kalmasına gerek yok.) Afiyet olsun.
    Not: ıspanakları haşladıgımız suyu çorbada kullanabilirsiniz vitamini gitmemiş olur : )
    her zaman yapıyorum eşim çok beğeniyor