Fırında Beşamel Soslu Karnıbahar (resimli)

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Sersoy tarafından 14 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    14 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  1. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Hafif ve lezetli
    Karnabaharı sevmeyenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif

    Karnıbahar ağaç ağaç ayrılır ve yıkanır

    1 ortaboy karnıbahar
    3 yemek kş. un
    yarım çay br. sıvı yağ
    1 su br. sut
    1 su br. su
    1 su br rendelenmiş kaşar
    tuz, pulbiber

    Ayıladığımız karnıbaharı tuzlu sıcak suya atıp haşlıyoruz
    bu arada ayrı bir tencerede yağ,un, sut, su ve tuzla beşamel sosumuzu hazırlıyoruz
    haşladığımız karnıbahar çatal girecek kadar yumuşayınca susuyoruz
    hazırladığımız tepsiye karnıbaharı ağaç ağaç diziyoruz
    daha sonra uzerine pulbiber ve beşamel susu dökup 200 c fırına veriyoruz
    20 dk piştikten sonra uzerine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip kızarana kadar daha pişiriyoruz
    Afyet olsun
     
    Son düzenleme: 14 Nisan 2009
  2. 14 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  3. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
  4. 16 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  5. acemiperi

    acemiperi Şükür Rabbime Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    8.651
    Beğenildi:
    520
    Ödül Puanları:
    153
    "ağaç ağaç diziyoruz" lafı çok güldürdü beni Allah da seni güldürsün.
    çiçek çiçek derler ona şekerim (hah işte senin bilmediğin bişi buldum kaydirigubbakcemile2)

    eline sağlık karnabahara bayılırım cokacimcoook
     
  6. 16 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  7. boncuk84

    boncuk84 nefsim içine sindi!!! Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.915
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    mükemmel görünüyo:jeyyar:
     
  8. 17 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  9. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    :dilcikar: bizim köyde ağaç derler
    ha ağaç ha çiçek anlamışsın ya sen ona bak :roflol:
    teşekkurler tatlım
     
  10. 17 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  11. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    tadınada bak şekerim... super bişe bu cokacimcoook
     
  12. 17 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  13. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    karnibahar ve brokkoliyi sevmemmi hic hele kizim yikatiyoda cig halini bile löpürdetiyo valla
    ellerine saglik canim
    ben bunu haslanmis patatez brokolli karnibahar ve havucla besemelsos ve kasar peyniri ilave edip firinliyorum cok seviyoruz ama sadesinide denicem saolasin
     
  14. 17 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  15. acemiperi

    acemiperi Şükür Rabbime Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    8.651
    Beğenildi:
    520
    Ödül Puanları:
    153
    anladım anladım merak etme a.s.
     
  16. 17 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  17. ibolya

    ibolya Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    6.232
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
    sersoy saaa gıcık olduğumu daha önce söölemişmiydim :mymeka: ama galiba sanırsam bunu yapcek kadar zaman bulabilirim, seni seviyom len Şeniz :roflol:
     
  18. 17 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  19. ZARACI

    ZARACI Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.300
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    şimdi fırına verdim bakalım nasıl olacak kızatmasını çok severiz umarım bunuda severiz yeyince söylerim fikirlerimi teşekkürler arkadaşım tarif için.