Fırında Beşamel Soslu Sebze resimli

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve AkdenizHandan tarafından 13 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    13 Haziran 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  1. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    severek yedigimiz bir sebze yemegi



    2 büyük soğan
    1 diş sarımsak
    yarım bardak zeytinyağı
    4 orta boy domates, soyulup doğranmış
    1 tatlı kaşığı kuru nane (ya da varsa taze kekik+adaçayı)
    2 büyük patlıcan
    4 büyük kabak
    3 dolmalık kırmızı biber
    2 yemek kaşığı tereyağı
    3 yemek kaşığı un
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı krema
    3 büyük yumurta
    2 bardak parmesan peyniri (veya çerkez peyniri gibi sert bir peynir)

    Patlıcanları alacalı soyun. Patlıcan, kabak ve dolmalık biberleri halka halka doğrayın. Yarım su bardağından 2 kaşık eksik zeytinyağını üzerlerine gezdirin. Hepsini folyo serilmiş 2 tepsiye alın, tepsileri fırının üstten ve alttan üçüncü sıralarına koyup 230C'de 20 dakika közleyin. (10 dakika sonunda tepsilerin yerlerini değiştirip közlemeye devam edin.)
    Sebzeler közlenirken soğanları yemeklik doğrayın. Geniş bir tavaya soğanı, 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve biraz tuzu koyun. Tavanın kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak kısık ateşte 15 dakika pişirin. 15 dakika sonunda doğradığınız sarımsağı ilave edip kapağı kaldırarak soğanın saldığı tüm suyu çekmesini sağlayın. Domatesleri ekleyip kısık ateşte yoğun bir domatesli sos elde edene kadar pişirmeye devam edin. Piştikten sonra ılınmaya bırakın.
    Sebzelerinizi bu arada fırından çıkartıp kağıt havlu serilmiş mutfak tepsilerinin üzerine alın. (sebzelerin sulu olmamaları lazım)
    Domatesli sosunuz ılınırken beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını tavada eritin. Unu ilave edip 3 dakika boyunca karıştırın. Sütü ve kremayı ekleyip devamlı karıştırarak kaynamasını sağlayın. Kaynayınca altını kısıp 2 dakika daha karıştırın. Daha sonra 5 dakika ılınmasını sağlayın. 5 dakika sonunda yumurtaları, peynirin üçte ikisini, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
    Fırını 200C'ye getirin. Fırın kabınızı yağlayıp patlıcanları kabınıza dizin. Üzerlerine çok az tuz, karabiber serpin. Patlıcanların üzerine domates sosunu yayın. Domates sosunun üzerine beşamel sosun üçte ikisini yayın. Beşamel sosun üzerine kabakları ve biberleri dizin. Kalan beşamel sosu üzerlerine dökün ve ayırdığınız peyniri beşamel sosun üzerine serpin. Yemeğinizi ısınmış fırında 35 dakika pişirin, servis yapmadan önce 10 dakika oda sıcaklığında bekletin.
    not: 1. Eğer daha küçük bir kabın içinde yapacaksanız izleyeceğiniz sıra 1/2 patlıcan + 1/2 domates sosu + 1/3 beşamel sosu + 1/2 kabak + 1/2 biber, malzemeleriniz bitene kadar bu sırayla devam edeceksiniz.
     
  2. 13 Haziran 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  3. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 30 Haziran 2008
  4. 13 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  5. sinnsi

    sinnsi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    40
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    paylaşım için çok tşk ler
     
  6. 13 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  7. cilekk

    cilekk Kücük adamIna asIk.. Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.905
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    146
    birisi handani durdursun...

    ya bakmayim diyorum ama dayanamayip aciyorum

    herseyi cani mcekiyor yaa,yada birisi beni durdursun.. :)

    emegine saglik canim
     
  8. 14 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  9. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    cilekkcim canım yakın olsaydık canın ne çekiyorsa ben yapardım sana
     
  10. 3 Eylül 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  11. kk-delisi

    kk-delisi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    184
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    yalnız handancım bu tarif Portakal Ağacı, Hatice Özdemir Tülün'e ait sanırım. En azından resim kesinlikle ona ait.CADIARZU
     
  12. 24 Eylül 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  13. miyase

    miyase o bir adanaliiiiiiiiiiiii Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2008
    Mesajlar:
    2.358
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    eline sağlık canım güzel gözüküyo vallla
     
  14. 10 Ekim 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  15. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    evet tatlım severek yapıpta yedigimiz bir sebze yemegi harika oluyor haticenin tarilferi süper oluyor öpüyorum seni kaydirigubbakcemile