Fırında beşamelli taze fasülye (resimli)

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve kurmis tarafından 21 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    21 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : kurmis
  1. kurmis

    kurmis Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2008
    Mesajlar:
    8.180
    Beğenildi:
    25
    Ödül Puanları:
    148
    evinde sebze yemeklerinden pek hazetmeyenler bulunanlar ya da sürekli aynı şekilde yapmaktan sıkılanlar için süper bir lezzet..

    taze fasülyeler kılçıklarından ayıklanır.
    minik minik bölünür..
    patatesler soyulup küp küp doğranır.

    yarım kilo taze fasülye
    1 büyük boy soğan
    3 küçük boy patates
    tuz
    pul biber
    kaşar
    beşamel sos için:
    50 gr kadar margarin
    2 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı un
    tuz

    taze fasülyeler 15 dk kadar tuzlu suda haşlanır.
    haşlanan fasülyeler süzgeçe alınıp soğuk sudan geçirilir ve kenara alınır.
    soğanlar yemeklik doğranıp kavrulur.
    fasülyeler de eklenir ve beraberce 5 dk. kavrulup fırın kabına alınır.
    patatesler yağda çiğliği gidecek kadar kızartılıp alınır ve fasülyelere eklenir.
    karışıma tuz ve pul biber eklenir.
    en üste beşamel sos dökülür.
    üzerine bolca kaşar peyniri rendesi ve pul biber ilave edilerek fırına verilir.
    afiyet olsun..
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 20 Eylül 2008
  2. 21 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : kurmis
  3. kurmis

    kurmis Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2008
    Mesajlar:
    8.180
    Beğenildi:
    25
    Ödül Puanları:
    148
  4. 23 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : kurmis
  5. seda_83

    seda_83 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2007
    Mesajlar:
    213
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ya canım bide o beşamel sos nasıl yapılıyo kıvamı nasıl tututrmak lazım
     
  6. 23 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : kurmis
  7. mehay

    mehay CANIM OGLUM Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    15.992
    Beğenildi:
    26
    Ödül Puanları:
    198
    ispanaklida yapiyorum ben cok guzel oluyor buda degisik olmus ellerine saglik canim...
     
  8. 23 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : kurmis
  9. kurmis

    kurmis Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2008
    Mesajlar:
    8.180
    Beğenildi:
    25
    Ödül Puanları:
    148
    aynen ben zaten ıspanaklısının hastasıyım...
     
  10. 23 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : kurmis
  11. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    canim ya ellerine saglik guzel gorunuyo, degisik bi tarif daha once fasulyeli hic duymadim bidakine tarifini denerim
     
  12. 25 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : kurmis
  13. Schirin

    Schirin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.014
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    beşamel sossuz olmazmı bu yemek?
     
  14. 25 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : kurmis
  15. kurmis

    kurmis Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2008
    Mesajlar:
    8.180
    Beğenildi:
    25
    Ödül Puanları:
    148

    olabilir aslında ama biraz salçalı su ilave etmek gerekir bence fasulyelerin güzel pişmesi için..
    yoksa fırında kurur bence...
     
  16. 20 Eylül 2008
    Konu Sahibi : kurmis
  17. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Beğenilerinizi Belirtmek İçin Teşekkür Butonunu Kullanınız.
     
  18. 20 Eylül 2008
    Konu Sahibi : kurmis
  19. PurpleRain

    PurpleRain what if i'm the bad guy? Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.294
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    harika gözüküyor, cesaret edip yapmak lazım...