Fırında Biberli Kaşarlı Mantar.......

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve esraa33 tarafından 23 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    23 Şubat 2009
    Konu Sahibi : esraa33
  1. esraa33

    esraa33 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2009
    Mesajlar:
    70
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    çeşitli baharatlarla lezzetlenmiş nefis bir yemek...

    mantarların üstlerinin karalığı geçmesi için bir kaba su ve mantarları koyup elimizle ovalayıp temizliyoruz
    saplarını dikkatlice ayırıp tekrar bir su yıkayıp tertemiz ediyoruz
    bir tencereye mantarları ,saplarını ve üstlerini aşacak kadar suyu koyup bi iki damlada limon sıkıp kaynatıyoruz yumuşayınca altını kapatıp bir süzgece alıyoruz
    çarliston biberleri jülyen usulu uzun daha sonra ikiye bölüp kibrit çöpü gibi kesiyoruz

    250 gr orta boy mantar
    3 adet çarliston biber
    100 gr kaşar
    1 kaşık tereyağı
    1ç.k.tuz
    1ç.k. karabiber
    1ç.k.kekik
    1ç.k.pul biber

    tencerede yağı eritiyoruz biberleri biraz kavuruyoruz baharatları ,tuzu ve mantarlarıda atıp birbirine harmanlıyoruz...
    hazırladığımız karışımı borcama alıp üzerine kaşar rendeside serpip önceden ısınmış fırına üstü kızarana kdar sürüyoruz...
    AFİYET OLSUNNN :)))
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleme: 23 Şubat 2009
  2. 26 Ekim 2010
    Konu Sahibi : esraa33
  3. Ecisss

    Ecisss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2010
    Mesajlar:
    376
    Beğenildi:
    60
    Ödül Puanları:
    108
    Eline sağlık canım, mantarlı tarifler hep ilgimi çekiyor. Yanlız birşeye dikkat ettim kabuklarını soymaktan bahsetmemişsin mantarların, kafasında tek kat kabuğu da soyulur yıkandıktn sonra siye biliyorum ve kendim uyguluyorum ben..