fırında çiğ kalan patatesler için yardım.

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve gorkemli tarafından 16 Şubat 2010 başlatılmıştır.

    16 Şubat 2010
    Konu Sahibi : gorkemli
  1. gorkemli

    gorkemli Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.187
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    arkadaşlar fırında yapılan tavuk ,et ,köfte ve balığın yanına garnitür olarak kattığım patatesler her seferinde çiğ kalıyor.pişmiyor.bir püfünüz varsa yazın lütfen
     
  2. 16 Şubat 2010
    Konu Sahibi : gorkemli
  3. ysm_ysm

    ysm_ysm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.126
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Sen nasıl yapıyosun ki canım normalde pişmesi lazım
     
  4. 16 Şubat 2010
    Konu Sahibi : gorkemli
  5. abroad

    abroad ~Eksiklik kendi ozumde~ Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Birincisi kizartip koyabilirsin .
    Ikinci olarak eger hafif olsun dersen uzerini aluminyum folyoyla kapatip bir sure pisirdikten sonra acabilirsin kizarmasi icin.
    Son olarak da pisirme posetlerine koyarak pisirebilirsin.Hatta Turkiye'de var mi bilmiyorum kirmizi kabuklu patatesler,onlarin kabuklarini soymadan elma dilimi seklinde dograyip zeytinyagi,pulbiber kekik,tuzla harmanlayip pisirme posetine koyarak pisirirsen guzel bir garnitur olur tavuk yemeklerinin yanina.
     
  6. 16 Şubat 2010
    Konu Sahibi : gorkemli
  7. ben hafif kızartarak koyuyorum. hem daha lezzetli oluyor hemde pişmeme riski ortadan kalkıyo..
     
  8. 16 Şubat 2010
    Konu Sahibi : gorkemli
  9. pembepatron

    pembepatron Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2008
    Mesajlar:
    5.809
    Beğenildi:
    53
    Ödül Puanları:
    148
    az yağda birkaç kere çevirip koysan sorun kalmaz sanırım
     
  10. 17 Şubat 2010
    Konu Sahibi : gorkemli
  11. gorkemli

    gorkemli Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.187
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    galiba en uygunu hafif kızartmak olacak.sonra fırına.teşekkürler kızlar
     
  12. 17 Şubat 2010
    Konu Sahibi : gorkemli
  13. dil_nur

    dil_nur Hoşgeldin Dünyama Bebeğim Üye

    Katılım:
    24 Ocak 2009
    Mesajlar:
    3.487
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    biraz kalın doğruyor olabilirmisin canım bilmiyorumkismile
    tavuğun pişip patatesin pişmemesi ilginç geldi bana
     
  14. 18 Şubat 2010
    Konu Sahibi : gorkemli
  15. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    ben patatesleri kızartmalık doğrayıp,az yağ, istenilen baharatlar ve tuz ilave edip hepsini birlikte harmanlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyup sıcak fırına atıyorum çok ta güzel ve lezzetli oluyor...
     
  16. 21 Şubat 2010
    Konu Sahibi : gorkemli
  17. darkolive

    darkolive eski obez, şimdi lopez :) Pro Üye

    Katılım:
    2 Şubat 2009
    Mesajlar:
    6.931
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    ee zaten fırında yapılmasının sebebi hafif olması biraz yağda kızartıcaksak neden fırında yapıyoruz :))

    fırın poşeti kullanırım her zaman balık tavuk ne yaparsam yapayım hep yanına patatesde koyarım pamuk gibi 15dk pişerler kaydirigubbakcemile5
     
  18. 21 Şubat 2010
    Konu Sahibi : gorkemli
  19. Hamiye

    Hamiye Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    737
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    Kalın doğruyor olabilirsin.
    Genelde fırında yapacağım patatesleri ,istediğim şekil doğrayıp zamanım varsa tuzlu suda bekletiyorum.
    Patates güzel pişiyor.
    Tavsiye ederim.