Fırında hamsi resimli

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve MeleklerKorusun tarafından 2 Mart 2009 başlatılmıştır.

    2 Mart 2009
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  1. MeleklerKorusun

    MeleklerKorusun Yorgun Savaşçı Pro Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2008
    Mesajlar:
    3.058
    Beğenildi:
    73
    Ödül Puanları:
    153
    lezzetli bir hamsi yemeği

    hamsiyi ayyıklayıp iyice yıkıyoruz

    1 kilo hamsi
    1 orta boy soğan
    yarım çay bardağı sıvıyağ
    maydanoz,tuz
    limon

    [FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"][COLOR="Magenta"][​IMG]


    [​IMG]


    1 kilo hamsiyi ayıklayıp
    kılçığını çıkartıyoruz
    iyice yıkadıktan sonra 1 çay kaşığı tuz ekliyoruz
    içine isteğe göre 1 orta boy soğan
    maydanoz ve üzerine limon dilimleri koyuyoruz
    evde limın bitmişti nedenle ben ekleyemedim kızlar
    en son birazda üzerine yağ gezdirip 200 derece fırında yarım saat kızartıyoruz
    afiyet olsun

    tabi yanınada güzel bi salata olursa nefis olur :KK70:

    [​IMG][/COLOR][/SIZE][/FONT]​
     
  2. 2 Mart 2009
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  3. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Canım ben kılçıklarını çıkarttıkkan sonra altlı üstlü tepsiye diziyorum tek tek köfte gibi
    Öylede hoş oluyor dene bir dahakine.
    Eline sağlık.
     
  4. 2 Mart 2009
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  5. MeleklerKorusun

    MeleklerKorusun Yorgun Savaşçı Pro Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2008
    Mesajlar:
    3.058
    Beğenildi:
    73
    Ödül Puanları:
    153
    ikisini birbirinemi yapıştırıyosun canım
    içi pişmez diye korkuyorum öyle
    kaç dakika pişiriyosun kaç derecede barzeyim
     
  6. 3 Mart 2009
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  7. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Pişmezmi Cerenim 15 dk hazır valla..
    İki Hamsiyi birbirine yapıştırıyorum.Köfte gibi canım
    Borcama dizip üzerine sıvıyag gezdiriyorum.
    Limon falanda koyuyorum
    180derecede 15,20dk pişiriyorum
    Mis gibi Kokuyor Çokta Lezzetli.
     
  8. 3 Mart 2009
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  9. Juliet

    Juliet Guest

    oh sabah sabah canım valla eline saglık canım..cokacimcoook
     
  10. 3 Mart 2009
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  11. MeleklerKorusun

    MeleklerKorusun Yorgun Savaşçı Pro Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2008
    Mesajlar:
    3.058
    Beğenildi:
    73
    Ödül Puanları:
    153
    barzeyim bi dahakine öyle deniyimm,teşekkür ederim
    valla limonu bende koyuyorum ama bu sefer limonum bitmişti
    limon suyuyl idare ettim
     
  12. 7 Mart 2009
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  13. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    canım çekti iyi mi olsada yesekdelikafadulden
     
  14. 7 Mart 2009
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  15. KarKralicesi

    KarKralicesi hoppppp Gümmmm (: Pro Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2006
    Mesajlar:
    23.292
    Beğenildi:
    17.140
    Ödül Puanları:
    488

    Ofyaaaaa :çok üzgünüm::çok üzgünüm:
    Hamsi delisiyim ben. Ama gecen yıl ve şu sıralar yemek bir türlü kısmet olmadı. Kış cıktı gidiyor:mymeka:

    Samsunlu ordululara duyrulur:icecream: