FIRINDA HAMSİ TAVA (resimli-püflü) **çok lezzetli oluyor**

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve cologne tarafından 4 Eylül 2011 başlatılmıştır.

    4 Eylül 2011
    Konu Sahibi : cologne
  1. cologne

    cologne ♥ ♥ ♥ Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    2.548
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Lezzetli ve Denenmiş Aynı Zamanda Pratik ve
    Kolay Tariflerimden biri.. http://www.yemeksepetimcom.tr.gg

    .

    - 750 gr. hamsi
    - 2 adet soğan
    - Yarım demet maydanoz
    - 1 çay bardağı sıvıyağ
    - Tuz, karabiber

    Hamsiler iyice yıkanır temizlenir. Bir fırın tepsisine piyazlık doğranmış soğanlar ve kıyılmış maydanozlar üzerine de hamsiler dizilir. Tuz, karabiber serpilir, sıvıyağ gezdirilir. 180 derecede balıkların üzeri kızarana kadar pişirilir. Püf Noktası : balıkları evde ayıklayacaksanız kokmaması için..ayıklamadan önce beklettiğiniz suya biraz sirke damlatırsanız ayıklama esnasında fazla koku yapmıyor.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. 17 Eylül 2011
    Konu Sahibi : cologne
  3. alperen

    alperen Yeni Üye Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    391
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    buralarda cikinca bende yapmak istiyom heveslendim:))harika göruntusu var
     
  4. 17 Eylül 2011
    Konu Sahibi : cologne
  5. cologne

    cologne ♥ ♥ ♥ Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    2.548
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    inan evim kokmasın diye kızartma yapmıyorum heleki balık kızartma vs. aman aman
    ama bu şekilde yapınca kokan kısım sadece fırından piştikten sonra çıkarma aşaması o andada
    aspiratörü açıyorum ilk çıkar çıkmaz kokuyu çekiyor ama gerçekten hafif ve lezzetli oluyor.

    bir öneride bulunmak istiyorum hamsi ve istavrit için birkaç hafta daha sabredin deerim.
    daha boyları çok küçük ve tw.de gördüm şuan yavrulama zamanıymış hep tutulan balıklar
    karınlarında yumurtaları ile tutuluyormuş :KK43: önümüzdeki ay denemenizi öneririm.
    ama karar tercih sizin. şimdiden afiyet olsun.
     
  6. 3 Kasım 2011
    Konu Sahibi : cologne
  7. bicogogo

    bicogogo Yeni Üye Üye

    Katılım:
    21 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    413
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    genelde tavasını yapıyorum fırında hiç denememiştim
    ev kokuyor ama ne yapayım,çalışanlar için aslında kolay yemeklerden biri
    aldığım yere temizletiyorum,eve geçerken alıp kızartıyorum hemen
    hafta sonu fırında yapayım bakalım nasıl olacak
     
  8. 3 Kasım 2011
    Konu Sahibi : cologne
  9. cologne

    cologne ♥ ♥ ♥ Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    2.548
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    denemenizi öneriyorum. kızartmanın yerini tutmaz belki ama inanın bu
    haliylede çok lezzetli oluyor. şimdiden afiyet olsun. denerseniz düşüncenizi
    paylaşmanızı rica ediyorum.
     
  10. 10 Ağustos 2012
    Konu Sahibi : cologne
  11. fuzzygirl

    fuzzygirl Üye Üye

    Katılım:
    15 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    108
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    en sevdiğim balıktır, güzel görünüyor
     
  12. 10 Eylül 2012
    Konu Sahibi : cologne
  13. oykumruyam

    oykumruyam Öyküm abla olduuu:) Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.024
    Beğenildi:
    8
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
    ayyy yine canım çekti dayanamam hamsiye :KK56::KK49:
     
  14. 22 Eylül 2012
    Konu Sahibi : cologne
  15. sevdemm

    sevdemm ALLAHIMDAN HAYIRLISI Üye

    Katılım:
    5 Mart 2009
    Mesajlar:
    2.321
    Beğenildi:
    3
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Hamsi fırında iyi olmuyor. Hamsiyi kızartma tercih ediyorum.
     
  16. 25 Ocak 2013
    Konu Sahibi : cologne
  17. mayorka

    mayorka Yeni Üye Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2012
    Mesajlar:
    128
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    çok beğendim cumartesi yaparım bu arada balık kokusu için suyun içine biraz yumuşatcı koyup kaynatırsanız inanılmaz faydası oluyor
     
  18. 9 Nisan 2013
    Konu Sahibi : cologne
  19. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.463
    Beğenildi:
    60
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    48
    Çok güzel görünüyo tatlım