fırında kabak graten

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve eylulvebaris tarafından 5 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    5 Ocak 2009
    Konu Sahibi : eylulvebaris
  1. eylulvebaris

    eylulvebaris üç melek annesi ... Üye

    Katılım:
    13 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.631
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    lezzetli bir tarif

    Beşamel sos için
    1 yemek kaşığı tereyağı
    3 yemek kaşığı un
    1,5-2 su bardağı süt
    tuz,karabiber,muskat cevizi

    Malzemeler
    1 kg kabak
    500 gr kıyma
    2 adet kuru sogan
    1 adet büyük domates
    1 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
    tuz ve karabiber

    yapılışı
    Kabakların iki başını kesip , uzunlamasına ikiye bölelim. Tuzlu kaynar suda, biraz haşlayalım kabaklar, yenecek kadar pişmeli, çok pişip de erimemelidir. iki başları kapalı olmak şartıyla ,içlerini çay kaşığıyla sandal gibi oyalım ve bu kabakları , yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
    1 yemek kaşığı sıvı yagda ince dogradıgımız soğanları kavuralım, kıymamızıda koyalım suyunu salıp çekinceye kadar kavurmalıyız, kıyma yağına binince biraz daha kavuralım, kabuklarını soyup ince ince kıydığımız domatesi de yeterince tuz ve karabiberle birlikte kıymaya ilave edelim. kabakların içinden çıkardıgımız, kabakları ince ince kıyalım, kıymamızın içine ilave edelim ve kabakların içine dolduralım. Beşamel sosumuzu kıymamızın üzerine serelim. Kaşar peyniri rendesini sespip, üzeri kızarana kadar fırında pişirelim.
    Beşamel sosunu bir kaşık yaglan,unumuzu pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve soguk sütlenpişirmeye devam ederiz akıcı bir sos elde edilir, eger katı olursa birazdaha süt ekleye bilirsiniz en son tuz,karabiber,muskat cevizi eklenir sosumuz hazırdır.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. 9 Nisan 2013
    Konu Sahibi : eylulvebaris
  3. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Deniyeceğim tarifler arasında güzel görünüyorlar :)