firinda kabak mucver

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve gurkan-efem tarafından 27 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    27 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : gurkan-efem
  1. gurkan-efem

    gurkan-efem Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    236
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    ben denedim gercekten cok guzel normal mucver gibi yagli degil.sanki kek gibi



    Malzemeler:

    3 - 4 adet orta boy kabak
    3 - 4 adet yeşil soğan
    3 yumurta
    1/2 demet maydanoz
    1 + 1/4 su bardagi un
    1/2 su bardagi sıvıyağ (ayçiçek)
    Tuz
    Karabiber
    1/2 su bardağı beyaz peynir rendesi
    1 paket kabartma tozu
    Üzerine serpmek için:

    Çörekotu

    Yapılışı:

    Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.�
    Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin ve sularını sıkıp bir kaba koyun.
    İnce doğranmış yeşil soğanları ve maydanozu ilave edin.
    Ardından sıvı yağ, yumurtalar, beyaz peynir rendesi, tuz, karabiber ve en son un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
    Yağlanmış borcama ya da kek� kalıbına� aktarıp üzerini düzeltin.
    Üzerine çörekotu serpiştirdikten sonra� önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
     
  2. 4 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : gurkan-efem
  3. EU1

    EU1 Guest

    çok güzel bişey oluyor gerçekten...
    çucuklarda seviyor..ve kimse kabak yediğini anlamıyor..
    biraz da dere otu koyarım ben..:)
     
  4. 4 Kasım 2008
    Konu Sahibi : gurkan-efem
  5. nefret

    nefret canım oğluşum kucagımda:) Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.018
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    Ama resim yokmuu
    :KK43:
     
  6. 16 Ocak 2009
    Konu Sahibi : gurkan-efem
  7. keri34

    keri34 derinin annesi Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    gercekten bende denedım fırında mucverı cok hafıf ve lezzetlı oluyor.