fırında kabak mücver

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Sera96 tarafından 29 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sera96
  1. Sera96

    Sera96 benimdemeleğimvar Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2008
    Mesajlar:
    904
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    malüm biz hanımların hep kilo ile başları derttedir mücverde çok lezzetli oluyor ama sonuçta kızartma dimi ama bol yağlı benim tarifim fırında ve inanılmaz hafif deneyin çok seveceksiniz

    kabakları soyun rendeleyin
    kerevizi rendeleyin
    havucu rendeleyin
    biberi ve yeşil soğanı dograyın
    maydanoz ve dere otunu ince kıyın

    4 adet kabak
    1 adet kerviz olmasada olur
    1 adet havuç
    1-2 adet kırmızı biber
    1 tutam dere otu
    1 tutam maydanoz
    3-4 adet taze yeşil soğanın sadece yaprakları
    2 yumurta
    2 su bardağı un
    1çay bardağı süt
    1 paket kabartma tozu
    tuz karabiber pul biber ve sıvı yağ
    üzerine kaşar peyniri tabii istenirse

    rendelenmiş kabak havuç kerevizi derin bir kaba alın
    üzerine doğradığınız biberi soğanı dere otu ve maydanozu ekleyin tuz karabiber pul biber hepsini iyice harmanlayın karıştırırken elinizi kullanın ki malzemeler biraz ezilsin tüm malzeme karıştırdıktan sonra yumurta süt ve yağı ekleyin
    en son unuve kabartma tozunu ekleyin ve bir kaşıkyardımıyla iyice karıştırın
    fırın kabının içini unlayın ve tüm malzemeyi dökün
    üzerini kaşık yardımıyla düzeltin
    180 derece fırında 40-45 dk pişirin en son kaşar rendesini üzerine serpin ve 5 dk daha pişirin
    afiyet olsun
     
  2. 1 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Sera96
  3. poskolo

    poskolo Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2009
    Mesajlar:
    505
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    harika teşekkrler
     
  4. 20 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Sera96
  5. kokoshatun

    kokoshatun Guest

    ellerine sağlık