Fırında Kabak Turtası

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve KuKuRuZ tarafından 13 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    13 Eylül 2008
    Konu Sahibi : KuKuRuZ
  1. KuKuRuZ

    KuKuRuZ Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    332
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    Kaç Kişilik : 4
    Hazırlama süresi: 10 dk
    Pişirme süresi : 15 dk

    *3-4 adet kabak
    *3 dal dereotu
    *1 adet soğan
    *2 çay kaşığı sıvıyağ
    *1 kahve fincanı su
    *8 çorba kaşığı yoğurt
    *1 adet yumurta
    *1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
    *Birkaç nane yaprağı
    *Tuz, karabiber



    * Kabakları temizleyip halka halka dilimleyin. *Dereotunu kıyın.
    *Soğanı soyup incecik doğrayın.
    * Sıvıyağı teflon tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin.
    *Kabağı ilave edip hafif soteleyin.
    *1 fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
    *Dereotu, tuz ve karabiber serpin.
    * Yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kâsede çırpıp kabağa ilave edin ve karıştırın. *Yuvarlak fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. *Hazırladığınız karışımı boşaltıp yayın.
    *Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
    *Soğuyunca üzerini nane ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
     
  2. 13 Eylül 2008
    Konu Sahibi : KuKuRuZ
  3. sinyora

    sinyora Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2006
    Mesajlar:
    579
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    resim ekleseydin ya canım,değişik bir yemeğe benziyor
    emeğine sağlık