Fırında Karışık Dolma

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve Anuska tarafından 6 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    6 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Anuska
  1. Anuska

    Anuska Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    7.215
    Beğenildi:
    62
    Ödül Puanları:
    148
    Her dolma için bir çorba kaşığı pirinç kullanarak yapıyorum.

    Kırmızı biberlerin içi temizlenir.
    Patlıcanlar ikiye bölünerek içleri oyulur.
    İri domateslerin üstleri kapak gibi oyularak içleri çıkarılır.Çıkan iç dolmanın harcına eklenmek üzere bekletilir.

    Kırmızı biber
    Patlıcan
    İri domates
    Pirinç
    5-6 adet kuru soğan
    Taze nane
    Maydanoz
    Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber
    Sıvıyağ

    Soğanlar doğranarak zeytinyağda kavrulur.
    Yıkanıp süzülen pirinç, hafif pembeleşmiş soğanlara eklenir.
    Pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavrulur.
    Üzerine çıkacak kadar su ve tuz eklenerek, suyunu çekinceye kadar pişirilir.
    Ocak kapatıldıktan sonra baharatları konur ve ılınmaya bırakılır.
    Ilınan içe, maydanoz, nane ve oyduğumuz domates içleri konur ve karıştırılır.
    İçleri tuz ve karabiberle ovulmuş dolmalıklara bu içten konur. kapak olarak ya malzemelerin kendi jkapakları ya da ir kesilmiş domates kullanılır.
    Kırmzı biberler ve patlıcanlar yan olarak, domates ise dik olarak fırın tepsisine yerleştirilir.
    Patlıcanlar, bir bıçak yardımıyla delinir.
    Tepsideki malzemelerin üzerine tuz ve zeytinyağ gezdirilerek su ilave edilir.
    Orta ısıdaki fırında patlıcanların üzeri kararana kadar pişirilir.
    Ilık ya da soğuk yenmesi önerilir.