Fırında Karnabahar

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve EflatunSu tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EflatunSu
  1. EflatunSu

    EflatunSu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    532
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Karnabaharın yemeğini sevmeyenler için alternatif tarif.

    Karnabahar tuzlu suda haşlanır.
    Patatesler halka halka kesilip ayrı haşlanır.
    Taze bezelye kullanılacaksa birazda bezelyeler haşlanır.

    1 Karnabahar
    1 bardak bezelye
    3 patates
    tuz
    karabiber
    kaşarpeyniri
    kırmızıbiber
    beşamel sos

    Yağlı tepsi veya borcama patates,karnabahar ve bezelyeler üst üste dizilir.
    Tuz ve baharatlar serpilir.
    Beşamel sos hazırlanıp üzerine yayılır.
    Kaşar rendesi serpildikten sonra 160-180 derecede ısıtılmış fırına varilir.
     
    Son düzenleme: 29 Mayıs 2008