Fırında Kaşarlı Milföylü Tavuk Budu-Resimli

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve Barcman tarafından 25 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    25 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  1. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    Bu yemek hem hazırlaması oldukça kolay bir yemek hemde servisi kolay olan görüntüsüde çok şık bir yemek gerek ailenize gerekse misafirlerinize gururla sunabilirsiniz

    Kaç kişilik hazırlamak istiyorsanız o kadar tavuk budu
    Kaç tane tavuk budu kullanıyorsanız o kadar adet milföy hamuru
    rendelenmiş kaşar peyniri
    biraz salça
    biraz köri
    tuz
    karabiber
    biraz kekik
    1 yumurta sarısı



    Tavuk butlarınızı çok az tuz koyarak yumuşayana kadar haşlayın.Bu arada salçayı bir çay kaşığı tavuk suyla ezin baharatlarıda ekleyip karıştırın. fırın tepsinizi yada borcamınızı yağlayın. Milföy hamurlarından birini alıp merdane yada oklava yardımıyla çok az büyütün.(butunuzu kemikli uç bölümü hariç saracak kadar) orta blümüne biraz kaşar serpin butunuzun iki tarafınada hazırladığınız salçalı karışımdan sürüp milföyün ortasına koyun üzerinede bol kaşar koyup Uç kemikli bölüm hariç
    butunuzu milföyle sarın en uçtaki kemikli kısma folyoyla sararak kaplayın. Butun alt kısmı üste gelecek şekilde tepsiye dizin . Bütün butları bu şekilde hazırladıktan sonra üstlerine yumurta sarısı sürün 180 derece ısıtılmış fırında milföyler iyice kızarana kadar pişirin .Afiyet olsun
     
  2. 25 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  3. nickneyime

    nickneyime Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Kasım 2007
    Mesajlar:
    47
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    çok nefis oluyo yemiştim ben..
    sizinde ellerinize sağlıka.s.:1hug:
     
  4. 11 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  5. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    Tarifini okur okumaz hemen markete gidip tavuk butu ve milföy hamuru aldın.
    Şimdi tavuklar haşlanıyor bakalım benimkiler nasıl olacak.
     
  6. 16 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  7. Gxoxzek

    Gxoxzek içindeki öküze ohaa de Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    3.507
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    resimm nerdee ablamm alıştıkk resim görmeyee
     
  8. 1 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  9. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    yaptım gerçekten çok güzel oldu birkaç gün sonra yemekli misafirlerim vardı onlarda
    çok beğendiler artık favori yemeklerim arasında yer alacak
     
  10. 1 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  11. smhsmh

    smhsmh Kaan'ım Allaha Emanetsin Pro Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2008
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    146
    tarifi okuyunca malzeme güzel görüntüde aklımdan geçti enfes bişeye benziyo
    çok basit gibi değil ama be ablam sanki uğraştırıcı gibi
    ne olur bide resmini koy
     
  12. 1 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  13. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    yok son derece basit önümüzdeki hafta yapmayı düşünüyorum hemen koyarım resminiŞeniz
     
  14. 1 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  15. talu

    talu bal böceği :) Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2007
    Mesajlar:
    476
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    gercekten cok lezzetlı oluyor ben sık yaparım bunu mısafırlerıme
    bu sekılde hazırlayıp buzlugada atabılırsınız,ıstedıgınız zaman cıkarıp yumurta surup fırına verebılırsınız
     
  16. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  17. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    söz vermiştim nihayet pişirdim resmini ekliyorum
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  18. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  19. Eylul

    Eylul Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2007
    Mesajlar:
    6.223
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    146
    Nefis görünüyor tarifi okuyunca biraz uğraştıracak gibi dedim ama görüntüsü süpermiş
    ellerine sağlık ablam yerimseniben