Fırında Kefal

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve Cicilikiz tarafından 27 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

    27 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  1. Cicilikiz

    Cicilikiz Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.972
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]



    500 ml. (2 su bardağı) su
    1 demet maydanoz
    2 diş karanfil
    75 ml. (5 çorba kaşığı) zeytinyağı veya ayçiçek yağı
    1 kg Kefal (ayıklanıp halka şek. doğranmış)
    300 gr. soğan (rendelenmiş)
    300 gr. domates (rendelenmiş)
    2,5 çorba kaşığı limon suyu
    1/2 çay kaşığı tuz
    Karabiber

    Önceden fırını 170 dereceye getirip, ısıtın. Bir kapta 2 su bardağı suyu, maydanoz ve karanfili koyup, su yarı yarıya çekinceye kadar kaynatın, süzdürün. Zeytinyağı ya da ayçiçek yağını ilave edip karıştırın