Fırında Kuzu Budu

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 17 Eylül 2010 başlatılmıştır.

    17 Eylül 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Alıntıdır...



    » 3 – 4 kg kuzu budu, tercihen kemiksiz ve fazla yağları alınmış
    » 2 yemek kaşığı taze çekilmiş karabiber
    » 1 yemek kaşığı çok ince kıyılmış taze biberiye
    » 7 – 8 diş sarımsak
    » 1 fincan kadar zeytinyağı

    Kuzu budunu iyice yıkayın, suyu süzülene kadar bekleyin ve kurulayın. Soyduğunuz sarımsakları ince ince dilimleyin, butun her yerine bir bıçakla açacağınız deliklere sarımsak dilimlerini yerleştirin. Karabiber ve biberiyeyi karıştırıp budu iyice bu karışımla ovuşturun. En son zeytinyağıyla da ovup fırın poşetinin içine yerleştirin, buzdolabına kaldırın. En az 2 saat ya da bir gece buzdolabında bırakın. Yemeden 3 saat önce 270F’de pişirin. 2.5 saat sonra fırından çıkartın, kesmeden 10 dk kadar bekletin. İnce ince dilimleyerek servis yapın.
     
  2. 17 Eylül 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148