Fırında Mantarlı Makarna

Konusu 'Makarnalar' forumundadır ve Elif tarafından 8 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    8 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Makarnayı haşlayıp süzün.
    Mantarları yıkayıp ince ince doğrayın ve zeytinyağı ile 5-6 dakika kavurun, ateşten alıp tuz ve karabiber ekleyin.
    Bir tavada tereyağını eritip unu ekleyin ve birkaç dakika kavurduktan sonra karıştırarak sütü ekleyin ve üstü göz göz olana kadar pişirin.
    Mantarları, beşamel sosu ve makarnayı karıştırıp bir fırın kabına alın ve kaşar peyniri serpip 200 derecede üstü kızarıncaya kadar pişirin.
    Not: Dilerseniz mantarları yağla kavururken soğan da ekleyebilirsiniz. Ayrıca beşamel sosa (ateşten aldıktan sonra) hızla karıştırarak bir adet yumurta da ekleyebilirsiniz, çok daha lezzetli olacaktır.
    alıntı
     
    Son düzenleme: 8 Aralık 2008