Firinda Palamut

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve Elif tarafından 5 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    5 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    Baliklari temizletip iki parmak kalinliginda halka halka kestirin, hafifçe tuzlayin. Bir firin tepsisine dizin. Kabuklari soyulup halka halka dogranmis sogan ve domatesleri, sap ve çekirdekleri çikarilip iki esit parçaya bölünmüs biberleri ve yapraklari ayiklanip Ince kiyilmis maydanozu baliklarin üzerine döseyin. Üstüne defne yapraklarini koyun, zeytinyagini gezdirerek dökün. Kabugunu soyup kestiginiz limon dilimlerini baliklarin üstüne yerlestirin.
    Tepsinin üstünü alimünyum folyo ile örtün. Önceden 180 derecede isitilmis firinda, biberler yumusayincaya kadar üstü kapali olarak, sonra folyoyu alarak üstü açik biçimde baliklar biraz kizarana kadar pisirin.Servis tabagina alarak sicak olarak servis yapin.Arzu ederseniz havuç ve kereviz de ilave edibilirsiniz