Fırında Palamut

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve EU1 tarafından 17 Mart 2009 başlatılmıştır.

    17 Mart 2009
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Doyurucu ve leziz.

    Balıkların altına pezik yaprağı döşeyip balıkları o yaprakların üstüne koyarsanız bambaşka bir tadı olur blackcats'in önerisidir :)

    Yarım demet maydanoz
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    1.5 kuru soğan
    1.5 domates
    1.5 palamut (orta boy)
    1 limon
    2 defne yaprağı
    3 sivribiber
    Tuz

    Balıkları temizletip iki parmak kalınlığında halka halka kestirin, hafifçe tuzlayın. Bir fırın tepsisine dizin. Kabukları soyulup halka halka doğranmış soğan ve domatesleri, sap ve çekirdekleri çıkarılıp iki eşit parçaya bölünmüş biberleri ve yaprakları ayıklanıp ince kıyılmış maydanozu balıkların üzerine döşeyin. Üstüne defne yapraklarını koyun, zeytinyağını gezdirerek dökün. Kabuğunu soyup kestiğiniz limon dilimlerini balıkların üstüne yerleştirin.
    Tepsinin üstünü alimünyum folyo ile örtün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, biberler yumuşayıncaya kadar üstü kapalı olarak, sonra folyoyu alarak üstü açık biçimde balıklar biraz kızarana kadar pişirin.Servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın.Arzu ederseniz havuç ve kereviz de ilave edibilirsiniz