Fırında patates kızartan var mı?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve kahvefincanxix tarafından 16 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    16 Kasım 2008
    Konu Sahibi : kahvefincanxix
  1. kahvefincanxix

    kahvefincanxix Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    408
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    88
    arkadaşlar fırında patates nasıl kızartılır, yağ ve tuz dışında lezzetini artırmak için eklediğiniz bir şey var mı? cokacimcoook
     
  2. 16 Kasım 2008
    Konu Sahibi : kahvefincanxix
  3. moonxlight

    moonxlight Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2008
    Mesajlar:
    132
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Evet bende kızartıyorum.Patatesleri bildiğimiz gibi dogruyoruz.Zeytinyağı sevmiyorsanız ayçiçek yağı ,tuz,kekik,pul bibe, karabiber vede köri koyup karıştır altına fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye dök .180 200 C de 30 _40 dakika pişirin çok sağlıklı vede lezzetli.
     
  4. 16 Kasım 2008
    Konu Sahibi : kahvefincanxix
  5. zeda71

    zeda71 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    fırında patates kızartması yaparken küp küp kesiyorum az yağla ,az kırmızı biberle ve bolca susamla karıştırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye döküp pişiriyorum.çocukların hoşuna gidiyor.
     
  6. 16 Kasım 2008
    Konu Sahibi : kahvefincanxix
  7. filizim

    filizim Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2007
    Mesajlar:
    4.712
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Bende deniycem hiç yapmadığım için güsel olurmu die endişeleniyorum..
     
  8. 16 Kasım 2008
    Konu Sahibi : kahvefincanxix
  9. mltm87

    mltm87 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.343
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    bende kızartıyorum ama ben ince kabuklu patatesleri kabuğuyla beraber (kabuğunda lif var) elma diliminde kesiyorum bazen hiç yağ koymuyorum bazen yağı sadece koklatıyorum o kadar zaten amaç yağsız olması üzerinede kırmızı biber ve köri döküyorum. bide böyle yaptıktan sonra pişmesine yakın üzerine kaymağı azcık sulandırarak döküyorum azcık daha köri koyuyorum ve enfes bişey çıkıyo ortaya ama kaymak az olcak dibindekalcak kadar
     
  10. 16 Kasım 2008
    Konu Sahibi : kahvefincanxix
  11. musran

    musran ACISADA ÖLDÜRMEZ Üye

    Katılım:
    17 Mart 2008
    Mesajlar:
    943
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    bende kızartıyorum...önce baharatlarla arkadaşlarınkine ilaveten ben bir miktarda süt ilave ederek harmanlıyorum...daha sonra fırın tepsisinde kızarana dek pişiriyorum..bazen buna kuru reyhan veya varsa feskeğen ekliyorum et yemeklerinin yanında garnütür olarak ta yalnız başınada oldukça lezzetli bir şey çıkıyor ortaya..kabuklu elma dilim patateslerle süper oluyor..
     
  12. 17 Kasım 2008
    Konu Sahibi : kahvefincanxix
  13. Japon KIZ

    Japon KIZ IŞIL' IM Pro Üye

    Katılım:
    22 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.756
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Bende kızartmalık doğrayıp, tuz nane ve kırmızı pul biber ile harmanlayıp fırın poşetine koyup fırına veriyorum. Harika oluyor. cokacimcoook
     
  14. 17 Kasım 2008
    Konu Sahibi : kahvefincanxix
  15. kahvefincanxix

    kahvefincanxix Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    408
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    88
    poşette sulanmıyor mu? kızartma gibi oluyor mu? benneyaptımki
     
  16. 17 Kasım 2008
    Konu Sahibi : kahvefincanxix
  17. Ms.Eda

    Ms.Eda Annedir yüreği Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.295
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    ben elma dilim patatesleri güzelce yağlayıp istersem baharatlıyorum, yanına biraz mantar, biber ekliyorum sonra yağlı kağıda koyup fırınlıyorum güzel oluyor. Poşette biraz daha yumuşak oluyor.
     
  18. 18 Kasım 2008
    Konu Sahibi : kahvefincanxix
  19. pretty women

    pretty women Vazgeçmek Yook!! Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2008
    Mesajlar:
    1.712
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    ayva dilimi doğruyorum ama biraz ince ince dilimliyorum ki cips gibi de olsun diye tuz kekik kırmızı pul biber birazda zeytinyağı sonra yağlı kağıt serilmiş fırın kabına koyuyorum doğru fırına.süper oluyo.hatta bu akşam yemekte bizde bu tarif vardı .yanına da kaşarlı mantar sote ohh miiis