Firinda Patlican Dizme(Fotografli)

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve abroad tarafından 21 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    21 Ocak 2009
    Konu Sahibi : abroad
  1. abroad

    abroad ~Eksiklik kendi ozumde~ Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Ben bu aralar iyi alistim pratik yemeklere.Son anda yemek yapinca boyle oluyor iste:)Ozellikle calisan arkadaslar icin ideal. Aksamdan hazirlanip,yemekten 1 saat once firina verilebilir...



    Bir kg Patlican
    Yarim kg kiyma(orta yagli)
    Iki-uc dilim ekmek
    Bir yumurta
    Bir sogan
    Uc corba kasigi salca
    Iki adet domates
    Iki adet yesil biber
    Siviyag
    Su
    Karabiber ,pulbiber,tuz

    Kiymanin icine sogani rendeliyoruz.Ekmek dilimlerini suda birkac dakika beklettikten sonra suyunu sIktigimiz ekmekleri kiymaya ekliyoruz.Daha sonra yumurtayi,tuzu,karabiberi,pulbiberi ve gerekirse biraz su ekleyip yoguruyoruz.Eger cok yumusak olursa ekmek eklenebilir.(kuru,cekilmis ekmeginiz varsa o da olabilir)
    Patlicanlari yikayip,saplarini kestikten sonra hemen hemen kursun kalem kalinliginda:)dilimleyip tuzlu suda bekletiyoruz.Sudan alip sIkTIktan sonra,Kofte sekli verdigimiz kiymadan alip bir patlican bir kofte seklinde firin tepsisine siraliyoruz.Kofteleri cok kalin yapmayin ki cig kalmasin.Eger yanyana dizerken zorlanirsaniz bikac taneyi ustuste diztikten sonra,yan yatirarak isinizi kolaylastirabilirsiniz.Bu sekilde tum patlicanlari ve kofteleri siraliyoruz.Domatesleri ve biberleri de halka halka dograyip tepsinin ortasina gelisiguzel koyuyoruz.Salcayi suyla iyice akici kivama getirdikten sonra,yarim cay bardagindan biraz fazla siviyagi ve biraz tuzu da ekleyip karistiriyoruz.Patlican ve koftelerin uzerine bu sosu gezdiriyoruz.Yarim cay bardagi suyu da dokup,tepsinin uzerini hava almayacak sekilde aluminyum folyoyla kapatiyoruz.Bu sekilde onceden isitilmis 180 derece firinda yaklasik 30 dk pisiriyoruz(bu sure degisebilir,kontrol edilmeli).Patlicanlar yumusayip,kofteler pisince uzerini acip 10-15 dk da suyunu cekip, uzerinin kizarmasi icin bekletiyoruz.Fakat ara ara bakip suyundan patlican ve koftelerin uzerine gezdiriyoruz ki kurumasinlar.
     
    Son düzenleme: 21 Ocak 2009
    Arzuhandan bunu beğendi.
  2. 21 Ocak 2009
    Konu Sahibi : abroad
  3. abroad

    abroad ~Eksiklik kendi ozumde~ Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]


    Renk isiktan dolayi koyu cikmis sanirim..


    Afiyet Olsun a.s.
     
  4. 23 Ocak 2009
    Konu Sahibi : abroad
  5. kedicik81

    kedicik81 işte yanlızlık ben buyum Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.695
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    çok güzel gözüküyor bende yaparım arada canım cekti yakın zamanda yapıcam
     
  6. 24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : abroad
  7. abroad

    abroad ~Eksiklik kendi ozumde~ Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Tesekkur ederim canim,bende cok seviyorum hem de cok hafif oluyor kizartilmadan yapildigi icin...a.s.
     
  8. 25 Ocak 2009
    Konu Sahibi : abroad
  9. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Ellerine sağlık abruşum..Çok güzel görünüyor,hiç kimse bu lezzete hayır diyemez bence,sofralarımızın vazgeçilmez monulerinden biri...Süperr
     
  10. 25 Ocak 2009
    Konu Sahibi : abroad
  11. abroad

    abroad ~Eksiklik kendi ozumde~ Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Tesekkur ederim libosumm Şeniz Sende yaptigin zaman fotograf ekle de gozumuz gonlumuz acilsin.Eminim benimki sonuk kalir seninkinin yaninda a.s.
     
  12. 26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : abroad
  13. suvesabun

    suvesabun Rabbim yolundan ayırma! Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.125
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    106
    harika gözüküyor... ellerinize sağlık... :)
     
  14. 26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : abroad
  15. abroad

    abroad ~Eksiklik kendi ozumde~ Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Tesekkur ederim canim a.s.
     
  16. 27 Şubat 2009
    Konu Sahibi : abroad
  17. hsntn

    hsntn Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    432
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
    ben daha önce bu yemeği denemiştim patlıcanların tadını sevmemiştim.Bu tarifi görünce yapayım dedim ben çöpşişe dizdim böylece köfteler ve patlıcanlar samimioldular suyunu dediğin gibi ara ara patlıcanların üstüne serptim biberde ve domateste üstlerine koydum sonuç çok güzeldi busefer beğenerek yedik teşşekkür ederim.
     
  18. 27 Şubat 2009
    Konu Sahibi : abroad
  19. qadife

    qadife Rabbim Sana Emanetiz... Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2008
    Mesajlar:
    6.986
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    cok güzel görünüyoo enfess ellerine saglık cnm