Fırında Patlıcanlı Tavuk

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve nevbahar tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  1. nevbahar

    nevbahar Herkes Olmuş Sahtekar Pro Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.936
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
    Tuzlayıp, acısını çıkarmak için süzgeçte bekletin.
    Yıkayıp, kurulayın.
    Fırını 200 dereceye ayarlayın.
    Kıyılmış soğan, soyulmuş sarımsak, biberiye, limon suyu ve tuzu karıştırıp tavuğun içine yerleştirin.
    Açık kısmını kürdanla tutturun.
    2 Çorba kaşığı zeytinyağını tavada kızdırıp, tavuğu sık sık çevirerek kızartın.
    Arpacık soğanlar ve küp doğranmış domatesleri ilave edip kavurun.
    Beyaz sirke ile ıslatıp, buharlaştırın.
    Et suyu, kırmızı sirke, limon kabuğu rendesi, kıyılmış maydanoz ve balı ekleyip, hepsini bir fırın kalıbına aktarın.
    Üzerini alüminyum kağıtla örterek fırına verin ve yaklaşık 30 dakika pişirin.
    Kalan yağı tavada kızdırıp, patlıcanları kızartın.
    Tavuğa ilave edip, fırında 30-35 dakika daha pişirin.
    Sıcak olarak servis yapın.