Fırında Sarmısaklı Domates

Konusu 'Tekrar Konular' forumundadır ve Elif tarafından 20 Ocak 2009 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    20 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Kolay bir domatesli meze

    Ön hazırlık olarak fırını ısıtın.
    Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın

    4 dilim ince kesilmiş kepek ekmeği veya tost ekmeği
    4 adet iri domates
    Yarım tatlı kaşığı kekik
    1 limonun suyu
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı sirke
    1 çay kaşığı esmer şeker
    1 baş sarmısak (ikiye bölünmüş)
    Yarım su bardağı küp küp doğranıp haşlanmış enginar
    1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz

    Kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde domatesleri ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin. Kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı, esmer şeker ve sirkeyi iyice karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine dökün.
    Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diğer yüzü olmak üzere fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkartın ve ılınmaya bırakın.
    Ekmek dilimlerini iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirin. Ekmeklere, iyice dövülmüş sarımsaktan dilediğiniz kadar sürün. Enginarı, limon suyunda haşlayarak küp küp doğrayın ve domatesin içine doldurun. Ilıkken servis yapın.
    Aşçının önerisi: Fırında sarmısaklı domatesi servis yapmadan hemen önce pişirmelisiniz. Yoksa lezzetini kaybeder. Yemeğinizin daha güzel olması için italyan usulü sarımsakla tatlandırılmış kızartılmış ekmek kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
     
  2. 18 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.