Fırında Sarmısaklı Domates

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve Ultraviyole tarafından 9 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    9 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Ultraviyole
  1. Ultraviyole

    Ultraviyole Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    633
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    Güzel & Farklı

    Fırını ısıtın.

    Malzemeler
    4 dilim ince kesilmiş kepek ekmeği veya tost ekmeği
    4 adet iri domates
    Yarım tatlı kaşığı kekik
    1 limonun suyu
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı sirke
    1 çay kaşığı esmer şeker
    1 baş sarmısak (ikiye bölünmüş)
    Yarım su bardağı küp küp doğranıp haşlanmış enginar
    1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
    Tuz, karabiber

    Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın. Kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde domatesleri ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin. Kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı, esmer şeker ve sirkeyi iyice karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine dökün.

    Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diğer yüzü olmak üzere fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkartın ve ılınmaya bırakın.

    Ekmek dilimlerini iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirin. Ekmeklere, iyice dövülmüş sarımsaktan dilediğiniz kadar sürün. Enginarı, limon suyunda haşlayarak küp küp doğrayın ve domatesin içine doldurun. Ilıkken servis yapın.

    Aşçının önerisi: Fırında sarmısaklı domatesi servis yapmadan hemen önce pişirmelisiniz. Yoksa lezzetini kaybeder. Yemeğinizin daha güzel olması için italyan usulü sarımsakla tatlandırılmış kızartılmış ekmek kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
     
  2. 9 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Ultraviyole
  3. Ultraviyole

    Ultraviyole Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    633
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
  4. 10 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Ultraviyole
  5. nursena07

    nursena07 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    31 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    4.917
    Beğenildi:
    2.765
    Ödül Puanları:
    163
    emeğine sağlık...