Fırında Sebze Kızartma

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve dids tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : dids
  1. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    1 porsiyon: 120 kalori

    Pişme süresi: 10 dk.



    1/2 su bardağı galeta unu
    1 yemek kaşığı rende parmesan peyniri
    2 su bardağı dilimlenmiş sebze (soğan, kabak, tatlı kırmızı biber, mevsimi ise karnıbahar çiçekleri, vb.)
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    Tuz, pul biber
    Alüminyum folyo

    Fırını 225 derecede ısıtmaya başlayın.
    Bir kasede galeta unu, parmesan, tuz ve pul biberi harmanlayın.
    Başka bir kapta dilimlenmiş sebzelerin üzerine zeytinyağını gezdirip sebzelerin yağla iyice kaplanmasını sağlayın.
    Galeta unlu karışımı sebzelerin üzerine döküp elinizle her taraflarını galeta ununa bulayın.
    fırın tepsisine alüminyum folyoyu serip sebzeleri üst üste gelmeyecek şekilde dizin. 10 dakika ısınmış fırında kızartın.
     
  2. 19 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : dids
  3. pinkperi

    pinkperi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    101
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    lezzetini deneyen var mı?