Fırında sebzeli balık

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve Ultraviyole tarafından 9 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    9 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Ultraviyole
  1. Ultraviyole

    Ultraviyole Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    633
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    Balık severler için pratik ve leziz ...

    Malzemeler:

    ►Bir adet dilimlenmiş etli balık
    ►2-3 defne yaprağı
    ►2 adet orta boy patates
    ►Minik havuçlar
    ►Brokoli
    ►1 avuç Maydanoz
    ►5 yemek kaşığı zeytinyağ
    ►1/2 limon
    ►Tuz
    ►Karabiber



    Yapılışı:
    Dilimlenmiş balığı yıkayıp geniş bir tabağın içine alın. İçine 3 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım limonu sıkıp tuz, karabiber ekleyip harmanlayın. Yağ ve limonu eşit dağıtın. Fırın tepsinizin içine yağlı kağıt serin içine balıkları dizin. Üstüne defne yapraklarını koyup önceden 180 derece ısınmış fırına koyun. Patatesleri dilimleyin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiberle harmanlayın. Maydanozları ince ince kesip patatese karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. İçine patatesleri koyun. Balıkla birlikte fırına verin. Havuçları ve brokolileri buharda pişirin. Balıkla, patates ve haşlanmış sebzeleri koyarak servis yapın.