Fırında Sebzeli Levrek

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve acemiperi tarafından 2 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    2 Nisan 2009
    Konu Sahibi : acemiperi
  1. acemiperi

    acemiperi Şükür Rabbime Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    8.651
    Beğenildi:
    520
    Ödül Puanları:
    153
    Fırında sebzeli levrek gayet sağlıklı ve fazla zor olmayan bir tarif

    Levrekleri yıkayıp temizleyip kuşbaşı doğrayın.

    1 kg levrek fleto kuşbaşı doğranmış
    -4-5 tane küp doğrranmış domates
    -4-5 tane çarliston biber
    -1-2 tane orta boy soğan
    -3 diş sarımsak
    -1/2 su bardağı zeytinyağ
    -1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    -tuz ,karabiber,köri

    Soğanıpiyazlık yani yarım ay şeklinde ince doğrayıp bir borcama yayın.
    Üstüne ince dilimlenmiş sarısakları ekleyin.
    Balığı üstüne ekleyip üzerinden çok az bir zeytinyağ gezdirin.
    Tepsinin üstünü aliminyum folyo ile kaplayıp orta ısıda ayarlı fırında 10 dk pişirin.
    Bir derin tencereye yağ ekleyip biberi domatesi hafif suyu kalana kadar pişirin.En son baharatları ekleyin.
    Fırındaki balığa bu karışımı ekleyin.
    Üzerine kaşarı da yaydıktan sonra tekrar fırına verin.
    Üzeri kızarana kadar pişirin.