Fırında Sucuklu Patates (Resimli)

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve Libyana tarafından 3 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    3 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  1. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Basit ; son derece lezzetli ve çok beğenilen bir yemek.
    Fırında patates ezmesi..
    Denemenizi tavsiye ediyorum..
    Biz hakikaten çok seviyoruz..
    Harika bir tat..Ne kek ne püre..
    İkisinin muhteşem bileşimi..



    5-6 adet orta boy patates
    3 diş sarımsak
    (opsiyonel kullanmayabilirsiniz)
    5 çorba kaşığı kadar un
    3 yumurta
    kabartma tozu
    1 su bardağı yoğurt
    2.5 su bardağı su
    (asıl tarifte 4 s.b idi ben azaltarak yapıyorum size kalmış)
    Dilediğiniz karar sucuk
    tereyağ
    tuz pulbiber
    peynir
    (dilerseniz üzerine yoğurt döküp servis edin..)

    Patatesleri haşlıyor ve rendeleyip bir kaba alıyoruz.Üzerine unu sarımsak ve tuzu ekliyor karıştırıyoruz.Ayrı bir kapta yumurtaları çırpıp yoğurt ve kabartma tozunu da ekliyoruz bu karışımı patateslere katıyoruz.Sürekli karıştırıp suyumuza da katıp yağlanmış fırın tepsinine veya borcama döşüyoruz (ben büyük dikdörtgen borcam kullanıyorum)
    .230 derecede katılaşana dek pişiriyoruz.
    Servis etmeden önce tereyağda sucukları kavurup üzerine diziyoruz.En son dilerseniz pul biberden sos dökebilirsiniz.
    Sıcakken servis ediyor yemeye doyamıyoruz
    afiyet olsun
    food.bloga teşekkürler.
    not:Fırınınızın pişirme metoduna bağlı olarak dereceyi düşürebilir süreyi artırabilirsiniz..
    Mesela 170 derecede 40 dk..
    içinin cıvık olmaması ;fırında çıkar çıkmaz rahatlıkla kesiliyor kıvamda olması gerekiyor.
     
    Son düzenleme: 8 Eylül 2009
  2. 3 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 20 Mart 2010
  4. 3 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  5. esoess

    esoess kocasına ve kızına aşık.. Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2009
    Mesajlar:
    3.617
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    harika bu gece sahurda denemek istiyorum hemen libyanacım saol canım benim ellerine sağlık güzel tariflerinide bizimle paylaştığın için allah razı olsun canım arkadaşım
     
  6. 3 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  7. *mavili*

    *mavili* ...:::Ruzişim:::... Pro Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.602
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    off çok güzel görürünüyor..
    eline sağlık libişim..
    denenecekler listesine kaydettimmm
     
  8. 3 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  9. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Şeniz
    Çok teşekkür ederim arkadaşlar.
    Sizlerin de yüreklerinize sağlık eksik olmayın..
    Dener ve beğenirsiniz umarımopuyorumnanaktan
     
  10. 3 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  11. esoess

    esoess kocasına ve kızına aşık.. Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2009
    Mesajlar:
    3.617
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    libyanacım bunu hamurunu kıvamı nasıl oluyo kek gibi mi
     
  12. 3 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  13. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Hımm..
    Nasıl desem kek kadar sert değil ama püre kadar yumuşak da değil içersinde un ve kabartma tozu olduğu için..
    Harika bir kıvamda (bence tabi..yerimseniben) Rahatlıkla kesilip;dilimlere ayrılabiliyor..
    Servis ederken istediğiniz şekli verebilirsiniz canım.
    Ben genelde baklava dilimi şeklinde bölüyorum..
     
  14. 3 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  15. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    kayseri gelini.size sucuk ucuz tabi döktür bakalım sucuklu tarifleri boole..ama gerçekten denemesi gereken bi şii bu akla zarar bişii.-tatlicadiarzu-.ellerine sağlık cnm bnm..
     
  16. 3 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  17. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    akannehirbiri libyanayi durdursun canimmmmmmmmmakannehir
    cokacimcoookharika görünüyo yacokacimcoook
    elimde olsa monitordan dalacamkaydirigubbakcemile3
    :nazar:ellerine saglik libyanam:nazar:
    :teytey:kessinlikle denicem:teytey:
     
  18. 3 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  19. *mavili*

    *mavili* ...:::Ruzişim:::... Pro Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.602
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    libişim bişey soracağım..
    malzemelerde kabartma tozu yok..ne kadar kullanacağız birde canım malzemelerde peynir var onu da içine mi katacağız