Firinda sütlaç (resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Sympathique tarafından 7 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    7 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  1. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    pirincleri yikayip tencereye koyuyoruz uzerine sutu dokuyoruz,ocagin altini acip kaynayana veya tasana kadar kaynatiyoruz,sonra altini iyice kisip ,yavas yavas pirincler pisene kadar bekliyoruz pirinc fazla ise biraz sut katiyoruz, kivamini ayarlayinca icine sekerini atip karistiriyoruz,seker sevenler az daha atabilir,sevmeyende fazla atmayabilir,sonra ocaktan indiriyoruz,
    firina dayanikli kaselere koyuyoruz,firinin ust gozu varsa sadece ustunu aciyoruz ,yoksa normal acip isitip, tepsiye dizip altinada biraz su dokup ,firina koyuyoruz,devamli basinda bekleyip ,ortadaki kase kizardikca tepsiyi cevirip digerlerinde kizartiyoruz,firindan cikarip ,biraz soguduktan sonra dolaba koyuyoruz
    afiyet olsun
     
    Son düzenleme: 20 Eylül 2008
  2. 7 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  3. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 7 Şubat 2009
  4. 20 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  5. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    arkadaslar kesinlikle yapmanizi tavsiye ederim ,
    hem cok kolay ,hemde tadi mukemmel ,:lepi:
    a.s. a.s. a.s. a.s. a.s.
     
  6. 20 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  7. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Beğenilerinizi Göstermek İçin Teşekkür Butonunu Kullanınız.
     
  8. 26 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  9. Organikyasam

    Organikyasam Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Mart 2008
    Mesajlar:
    140
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    firin sutlaci cok cok yaparim,, evde muptelalari var,, ama uzerini kizartmak icin her kaseye toz seker serpin, kizarmasi daha guzel olur! seker karamelize oluyor ve enfes bir tat veriyor.
     
  10. 26 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  11. kedicik81

    kedicik81 işte yanlızlık ben buyum Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.695
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    sütlaca bayılırım ama fırında hıc denemedım ama merak edıyorum dogrusu
     
  12. 26 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  13. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    ben hic tozseker atmadim , oylede olur ama tozsekere gerek kalmadan zaten uzerleri kendiliinden kizariyo,
    normal yapamayanlar, seker atabilir
     
  14. 26 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  15. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    tariflermi denedine sevindim canim ,gercekten tariflerim hepsi cok guzel
    bunuda kesinlikle dene cok guzel oluyo, eminim sende guzel yaparsin canim
     
  16. 26 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  17. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    bence dene canim ilk once begip begenmicegini bilmiyosan yarisini normal ,yarisinda firina dayanikli kaselere koy, firinin ust kismini ac ve basinda bekleyerek kizart, ben bayiliyorum vallahi
     
  18. 16 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  19. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Lokantalarda yediğimiz gibi olmuyor nedense, orda yediklerimiz kaymak gibi oluyor, evde yapılanların pirinci ayrı sütü ayrı sütlü pirinç tatlısı gibi oluyor ve pirinçler devasa büyük oluyor. Sizin tarifin aynı lokantalardaki gibimi eğer öyleyse yapıcam. Bi kaç kez sütlaç tarifi denedim ama dışardakiler gibi olmdı.