Firinda Sutlac-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 20 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    20 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.662
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]Tarif Sympathique üyemize ait olup eski yemek forumundan bu formata taşınmışdır



    2 litre sut
    1,5 su bardagi pirinc
    2 su bardagi seker
    cok az tuz

    Pirincleri yikayip tencereye koyuyoruz uzerine sutu dokuyoruz,ocagin altini acip kaynayana veya tasana kadar kaynatiyoruz,sonra altini iyice kisip ,yavas yavas pirincler pisene kadar bekliyoruz pirinc fazla ise biraz sut katiyoruz, kivamini ayarlayinca icine sekerini atip karistiriyoruz,seker sevenler az daha atabilir,sevmeyende fazla atmayabilir,sonra ocaktan indiriyoruz,
    firina dayanikli kaselere koyuyoruz,firinin ust gozu varsa sadece ustunu aciyoruz ,yoksa normal acip isitip, tepsiye dizip altinada biraz su dokup ,firina koyuyoruz,devamli basinda bekleyip ,ortadaki kase kizardikca tepsiyi cevirip digerlerinde kizartiyoruz,firindan cikarip ,biraz soguduktan sonra dolaba koyuyoruz
    afiyet olsun
     
  2. 20 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  3. myflowers

    myflowers biroyana birbuyana salla Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2008
    Mesajlar:
    2.542
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    cok hos gornuyorr ama ben heralde fırında yapma ısnıeı beceremıycemmm
     
  4. 6 Şubat 2012
    Konu Sahibi : Elif
  5. sincerelyesra

    sincerelyesra Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2011
    Mesajlar:
    940
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    63
    annem bu sutlaci sekersiz yapar bir seye benzemeez:))