Fırında Sütlaç (Resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Azeri kizi tarafından 30 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    30 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  1. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Ben evlendigimden beri hep sütlaci firinda yaparim.Ev halki olarak sütlaci firinda seviyoruz.



    1 su bardagi pirinc
    3 su bardagi su
    2 litre süt
    2 su bardagi toz seker
    2 yumurta sarisi
    2 vanilya
    4 yemek kasigi tepeleme nisasta

    Pirinci yikayip 3 su bardagi suyla haslayin.
    Sütten yarim su bardagini ayirip geri kalanini haslanmis pirince ekleyin ve kaynatin.
    Yarim su bardagi sütle nisastayi ezin.
    Süt kaynayinca atesi orta dereceye alin ve sekeri ve sütle ezilmis nisastayi dökün.Hemen koyulasicak.
    Bir tasim daha kaynatin.
    Bir bardaga iki yumurta sarisini koyup üzerine sütlactan bir kepce ekleyin ve hizla karistirin.
    Bu karisimi sütlaca geri ekleyip hizla yedirin.
    Bir tasim daha kaynayinca da vanilyayi ekleyin.
    cam yada porselen kaselere paylastirin.
    Kaseleri tepsiye dizin ve tepsinin yarisina kadar soguk suyla doldurun.
    180-200 derecede üzeri yanana kadar pisirin.
    Pisenleri alin yenilerini ayni tepsinin icinie koyun.
    Soguyunca servis yapin.
     
  2. 30 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  3. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
  4. 30 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  5. Amonra

    Amonra Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2008
    Mesajlar:
    13.461
    Beğenildi:
    267
    Ödül Puanları:
    213
    eline sağlık ben de fırında severim ama ne nişasta ne vanilya ne de yumurta koymam
    benim bildiğim nişasta vanilya konmaz sütlaca
     
  6. 30 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  7. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Sagol canim.Seninki nasil oluyor bilmiyorum ama bunda nisasta ve yumurta sarisi oldugu icin kremamsi bir kivam oluyor.Bir kere de böyle dene istersen canim.Ben kime yaptimsa tarif istendi.Tavsiye ederim.
     
  8. 30 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  9. Amonra

    Amonra Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2008
    Mesajlar:
    13.461
    Beğenildi:
    267
    Ödül Puanları:
    213
    öyle de denedim canım ama yumurta pek haz etmediğim bişey
    karadenizin meşhur fırın sütlacı vardır bilirsin belki
    o da benim dediğim gibi yapılıyo
    soy sop da oralardan dede de meşhur bi tatlıcı olunca
    hassasım türk tatlılarına vanilya ve nişasta konması hususundakaydirigubbakcemile3
     
  10. 30 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  11. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Anladim canim.Bende bir gün senin dedigin gibi deneyeyim.
     
  12. 30 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  13. Amonra

    Amonra Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2008
    Mesajlar:
    13.461
    Beğenildi:
    267
    Ödül Puanları:
    213
    öyle de güzel oluyo pirincin kendi nişastasıyla özleşiyo kıvam alması biraz daha geç oluyo tabi
    bi de başında nöbet istiyo:KK1: