Fırında Tas Kebap

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve suzande tarafından 29 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : suzande
  1. suzande

    suzande Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2009
    Mesajlar:
    39
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    lezzetli bir yemek



    1 kg az yağlı kuşbaşı et,
    - 2 tane patates,
    - 2 tane domates,
    - 1 tane orta boy soğan,
    - 4,5 acı sivri biber,
    - 1 çorba kaşığı sivri biber,
    - 2 su bardağı sıvı yağ,
    - tuz, karabiber.

    Öncelikle kuşbaşı etleri az yağda, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine yemeklik doğranmış 1 tane soğanı katıp kavurmaya devam edin. Daha sonra salçayı, tuzunu, karabiberi katıp 2-3 dakika daha karıştırdıktan sonra etleri basınçlı tencereye ( düdüklü tencere) alıp üzerini geçecek kadar sıcak su koyduktan sonra kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar etleri pişirin. Tencerenin buharını aldıktan sonra kapağı açıp etleri borcama boşaltın. Üzerine 2 tane küp doğranmış ve bol yağda kızarmış patatesleri dökün. Biber ve domates dilimleri koyduktan sonra aleminyum folya ile kapatıp 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirmeye bırakın. Pişen tas kebabı pilav eşliğinde afiyetle yiyebilirsiniz. Emin olun tadına doyamıyacaksınız :)