Firinda Tavuk Dolma

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    İnce doğranmış soğanı teflon tavada pembeleştirdikten sonra,kıymayı(yada tavuk ciğeri) rengi değişene kadar kavuruyoruz.Daha sonra domatesi atıp baharatlarını ilave ediyoruz en son princi atıp iyice kavuruyoruz. Karışımımızı soğumaya bırakıyoruz.
    Soğuduktan sonra tavuğumuzu dolduruyoruz, alt kısımından iğne yardımıyla dikiyoruz.En son işlem olarakta karıştırdığımız yoğurt,salça ve sarımsağı tavuğumuzun her tarafına gelecek şekilde sürüyoruz.Bu işlem tavuğu nar gibi kızartmak için
    Yaklaşık 15 dk. 2 bardak su ile kısık ateşte haşlıyoruz.Daha sonra tavuğumuzu fırın tepsimize alıp,içerisinde kurumaması için su ilave edip,200 derece sıcaklıkta 30 dk.pişiriyoruz.Afiyet olsun...