Fırında tavuk graten

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 19 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    19 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.192
    Ödül Puanları:
    438
    Tavuk temizlenir, ocak alevinde alazlanır, yıkanır ve haşlanır.
    Soğuyunca küçük parçalara ayrılır.
    Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Süt ilave edilip muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurta ve 2 kaşık rende kaşar peyniri konup karıştırılır.
    Yağlanmış tepsiye bu sosun üçte biri konup yayılır. Üzerine tavuk eti, onun üzerine de artan sos konup kaşar peyniri rendesi serpilir.
    Fırında pembe olarak kızartılır.
    Dilimlenerek sıcak olarak servis yapılır.
    Not: Yumurta aklarını beze yapmada kullanınız.