Fıstıklı Pilav-Resimli

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve EU1 tarafından 18 Mart 2009 başlatılmıştır.

    18 Mart 2009
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    [​IMG]

    Alıntı.



    2 Çorba kaşığı tereyağı
    3 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
    2 Çorba kaşığı atepfıstığı
    1 Adet kuru soğan
    2 Su bardağı pirinç
    3 Çorba kaşığı kuş üzümü
    4 Su bardağı sıcak su
    1 Adet tavuksuyu tableti
    Yarım demet maydanoz
    1 Çay kaşığı yenibahar
    1 Çay kaşığı karabiber
    1 Çay kaşığı kırmızı pulbiber
    Tuz

    * Tencereye tereyağını alıp, eritin.
    * Fıstıkları tereyağında kavurun.
    * Soğanı yemeklik doğrayıp, ekleyin.
    * Soğanların rengi değiştiğinde yıkanmış pirinci ilave edin.
    * 1-2 Dakika kavurduktan sonra saplarını ayıkladığınız kuş üzümlerini ilave edin.
    * 1-2 Kez çevirdikten sonra 4 su bardağı sıcak suda erittiğiniz tavuksuyu tabletini ekleyin.
    * Tuzunu ayarlayın.
    * Pirinçler yumuşayana dek önce orta, sonra da kısık ateşte pişirin.
    * Tencereyi ateşin üzerinden indirdikten hemen sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz ve baharatları serperek servis yapın.