Fiyonk Tatlı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve nevbahar tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  1. nevbahar

    nevbahar Herkes Olmuş Sahtekar Pro Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.936
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Tencereye bir buçuk bardak suyu alıp kaynatalım.İçine margarini ekleyelim.
    Margarin eriyene dek kaynatmaya devam edelim.
    Margarin eriyince bir tutam tuz ve 2 su bardağı unu ilave edip hızla karıştıralım.
    Sürekli karıştırarak hamurlaşıp koyu bir kıvama gelmesini sağlayalım.
    Kaşık hamurun içinde zor dönmeye başladığında hamuru ateten alalım ve soğutalım.
    İçine yumurtaları teker teker kırıp yoğuralım.
    Hamuru krema torbasına azar azar doldurup ılık sıvı yağın içine istediğimiz şekilde sıkalım.Ateşin altını açıp hamurları arkalı önlü kızartalım.Şerbeti için suyu,şekeri ve limonu kaynatalım.
    Şerbet yoğun bir kıvama geldiğinde ateşten alalım.Hamurları yağdan çıkarır çıkarmaz önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbete atalım.Şerbeti emen tatlıları hemen servis tabağına alalım.
    Not:Tatlıları şerbetin içinde fazla bekletmeyin yoksa yumuşayabilir.