Folyoda ipura (resimli)

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve pinaripekci tarafından 12 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    12 Haziran 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  1. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    çipuranın hoş bir sunumu

    6 adet çipura temizlenir ve yıkanır.

    6 adet çipura(çiftlik değil deniz çipurası olsn çok daha lezzetli oluyor)
    3 adet orta boy patates
    2 adet orta boy sogan
    150 gr tereyağı
    2 adet limon
    tuz
    6adet defne yaprağı

    temizlenmiş çipuralar tuzlanır.tek tek alüminyum folyo parçaları kesilerek üzerine yerleştirilir.arasına bır mıktar tereyagı koyulur ve halka seklınde dogranmıs patates sogan ve lımon parcaları ve defne yaprakları esıt olarak tum balıkların arasına yerlestırılır ve paketlerı kapatılıp 170 derece fırında 45 dk pişirilir.sıcak sıcak ikram edilir.afiyet olsn.
     
    Son düzenleme: 13 Haziran 2009
  2. 12 Haziran 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  3. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]


    resmi defneyaprağı.com dan aldım.gerçekten harika
     
  4. 12 Haziran 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  5. tramissu

    tramissu göbiş değl artık bebiş :) Pro Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2008
    Mesajlar:
    1.974
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    gercekten cok guzel oluyor boyle canım ya ellerine sağlık ama ben patatesli denememiştim hiç aklımda ılk yaptıgımde patatesde ekleyecegım cnm saol paylaşım için.....
     
  6. 12 Haziran 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  7. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    teşekkür ederm tatlm guzel yorumun ıcın.babam bazen tavada balık pısırınce en son patateste kızartırdı burun kıvırırdm ben yakıstıramazdım patatesle balıgı ama bırgun tadına bakiim dedim muhteşem oluyor.sonra çipuradada denedm folyonun ıcınde hamur gıbı oluyor o patatesler gercekten denemelısın cnmcm.sımdıden afıyet olsn...opuyorumnanaktan
     
  8. 13 Haziran 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  9. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    of anam offf ne guzelde kizarmis
    bende boyle seviyorumda
    ev ahali boyle sevmeyip kizartmasini sevince kendimede boyle yapamiyorum ,tabi en sagliklisi boyle
    onceden cok sevmezdim baligi simdi cok seviyorum
    ellerine saglik canim
     
  10. 13 Haziran 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  11. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    balık çok faydalı cnm bnm haftada en az bır defa yenmelı ama cogumuz bu kadar sık tuketemıyoruz.yınede yedıgm zamanda zevkle yemeyı severm o yuzden bu yolu cok sevdm.halamdan ogrendım ben boyle yapmayı gercekten cok pratık ve de lezzetlı...ayrıca güzel yorumun için tşkrler tatlmopuyorumnanaktan
     
  12. 13 Haziran 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  13. ilayda cem

    ilayda cem Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.701
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    bunun üzerine azda zeytinyağı ve limon gezdireceksin.ondan sonra yemede yanında yat.

    ellerinize sağlık...çok hoş görünüyor...
     
  14. 13 Haziran 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  15. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    teşekkür ederm tatlm.zeytınyagı super gercekten..cokacimcoook
     
  16. 19 Haziran 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  17. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    kişmsenin canı çipura çekmirmu canlar.şimdi bu çipura burda olsun die kaç takla atardm ben ama işteyimmmm..git yağsız pilav semizotu haşlaması,tuzsuz köfteni ye gel bınaaar ya da git çin yemee sööle..
     
  18. 1 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  19. sacredblame

    sacredblame Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2008
    Mesajlar:
    130
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    yaaa yapılır mı balık delisine.çok güzel olmuş canım yaaa.
    senin yemek süslemelerine bayılıyorum.