Fransada Oturma Müsaadesi, Vatandaslik ,Pasaport V.s Paylasim Alani

Konusu 'Yurtdışı Paylaşım Fransa' forumundadır ve Archalais tarafından 4 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    4 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Archalais
  1. Archalais

    Archalais Popüler Üye Üye

    Katılım:
    9 Kasım 2007
    Mesajlar:
    301
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Fransa da yaşayan arkadaşlar. Sizden bir ricam var. Fransada çalışıp kesin dönüş yapmış ve emekli olmuş birisi, Fransaya serbest giriş çıkış yapmak yani oturma müsaadesi alabilmek için nereye başvurmalıdır. Bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum. Selamlar
     
  2. 28 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Archalais
  3. esinden

    esinden Guest

    arkadaslar ben 4 senedir buradayim ve bir cocugum var fransiz vatandasi olmak icin basvuruda bulundum .. yanliz evlilik yoluyla fransiz vatandasligi istiyorum
    ben basvuru icin kucuk bir sehirde yasadigimdan polis municipale e basvurdum nasil yapabilirim diye onlarda beni yakinlarda ki bir tribunal e yonlendirdiler telefon ettik ve istenen evrak listesini eve gonderdiler. yarin size cevirerek o evrak listesini yazacagim .. ve size adim adim neler yaptigimi nerelerden gectigimi burada yazacagim ..insallah bu arada size yardimci olurum
    ve ayni sekilde sizdende vatandasligini yakin zamanda edinmis olanlariniz varsa bir sonraki etaplar icin bilgi paylasmi istiyorum sevgilerle:lepi:
     
  4. 7 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Archalais
  5. ilsum

    ilsum Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    18
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    2005 te fransiz vatandaligina basvuru dosyami alirken 17 temmuz 2006 ya rdv u verdiler dosyami polislige vermem icin dosyami polislige verdikten sonra 2 ay icinde mahalle polisinde cagrildim yine ayni kagitlari istediler oturum kagidin calisiyorsan is kontratin fiche de pai, justificatif de domicile 17 aralik 2006 da calisma bakanligindan mektup geldi dosyam orada kayit olmus imzayi bekliyormus hala beklemekteyim bakalim cvp ne olucak normalde en az 2 sene bekleniyormus benim 2 seneyi gecti. Hayirlisi diyorum insallah hayirli haberler aliriz
     
  6. 7 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Archalais
  7. ilsum

    ilsum Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    18
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ozur dilerim calisma bakanligi yazdim ministere de l'interieur olucakti
     
  8. 30 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Archalais
  9. mehay

    mehay CANIM OGLUM Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    15.992
    Beğenildi:
    26
    Ödül Puanları:
    198
    ya kizlar o kadar uzun zamana randevu vermiyorlar esiniz fransiz atandasi olunca hemen verebiliyorsunuz dosyayi randevu alip...bende basvuruda bulundum dosyami doldurup istenilen evraklari hazirliyip goturucem...
     
  10. 9 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Archalais
  11. cokomellerim

    cokomellerim Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Mart 2008
    Mesajlar:
    37
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ben Fransa da dogup büyüdüm ve yasiyorum, eger herhangibirinize yardimci olabilirsem çekinmeyin
    geçen bir tanidigin dosyasini doldurdumda baya evrak istiyorlar
    evlilik ile istenen kimlik daha kolay oluyor, ve evliligin 1 seneyi geçmesi isteniyor
    hepinize kolay gelsin
     
  12. 13 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Archalais
  13. harbi_bynt

    harbi_bynt Guest

    slm kizlarr ya bnim bi sorum olcakti ya simdi bn nisanliyim yazin nisalandim geldim fransiz vatandasiyim simdi nikah tarihi alabilmek icin bekarlik belgesi diye bi kagit lazimmi$ acaba sizdede o kagit istendimi ya ?? bunu merak ettim kagitlarin ismide capacité a mariage diye evraklar bunlari gonderdim istanbula iste 2 ay beklemeliymi$im o belgemin gonderilmesi icin bana . yardimci olursaniz sevinirim kizlarrr aléé merciiii
     
  14. 13 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Archalais
  15. esinden

    esinden Guest

    ben hic oyle bir sey duymadim ama esime sorarim ondan istemislermi o fransiz ..
     
  16. 29 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Archalais
  17. Persefon85

    Persefon85 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2007
    Mesajlar:
    62
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    merhaba arkadaslar,
    ben fransada lyon bolgesindeyim. 4 yildir burda ogrenciyim. burda iscilige cevirmek istiyorum fakat fakulteyi bitiremedim cunku cocugum oldu. agustosda kagitlarim bitiyor fakat iscilige bas vursam kabul olurmu? yada kabul olmasi icin hangi mesleklerde calismam gerekiyor? su anda kizim 3 aylik. bana yardimci olursaniz cok sevinirim.
     
  18. 7 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Archalais
  19. pelitze

    pelitze Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Mart 2008
    Mesajlar:
    36
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    Merhabalar,
    2 Şubat pazartesi günü İngiltere'den nişanlımla birlikte Fransa Montellimar'a geldik. Nişanlım Fransız asıllı. Vizem 2 Şubat-9 Şubat arası turistik vize. Evlenmek istiyoruz. Gelir gelmez Fransa Belediyesi'ne başvurduk. Nişanlımdan kimlik kartı ve fotokopisi, 3 fotoğraf, Doğum sertifikası ve bekarlık belgesi istediler. Benden kimlik kartı ve fotokopisi, pasaport, 3 fotoğraf ve Türk Konsolosluğu'ndan alınmak üzere 3 farklı belge istediler. Marseille Türk Konsolosluğu'na gidip gerekli 3 belgeyi 5 dk içinde aldık. Eskiden 1 ay beklemek zorundaymışsın ama gelişen teknoloji ile şimdi 5 dk içinde veriyorlar gereken bütün belgeleri. (Bahsettiğim 3 belge: bekarlık belgesi, doğum kayıt örneği ve Türk Kanunu'nun evlilikle ilgili olan kısımları)
    Belediye'nin istediği belgeleri 1 günde tamamlayıp, Belediye'yi arayıp telefonla randevu istedik. Normalde randevuyu 1 gün sonrasına alabiliyormuşsun ama ben Fransızca bilmediğim için İngilizce-Fransızca tercüman getireceklerini bu yüzden de 15 gün sonraya randevu verebileceklerini söylediler. Bunun bizi oyalama politikası olduğunu düşünüyoruz. Şubat 18'ine belgelerimizi vermek üzere randevu aldık. Evlilik tarihi'ni bu tarihten 10 gün sonra alabilirmişiz.
    Şimdi bu bilgileri, bazı arkadaşların işine yarayabilir diye yazdım. Bundan sonrası benim problemim.
    Şubat 18'ini bekleyeceğiz. ama benim vizem 9 Şubat'ta bitiyor. Evlenme sebebiyle de olsa bu ülkede illegal kalmış olacağım. Bu durum bana ne tür sorunlar yaratabilir? Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Ya da şimdiden sonra ne yapmalıyız? Niyetimiz evlenmek ve Fransa'da yaşamak. İngiltere'de 8 ay yaşadık nişanlımla. Amacımız Fransa'da yaşamak.
    Fransa turist vizesi için de 1 yıldır uğraşıyorduk. Bu işler hiç kolay değilmiş. Allah kimseye yabancı bir erkeğe aşık olmayı nasip etmesin. amin :)