Fransız Sosunda İtalyan Fettucini

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Halikarnas tarafından 28 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    28 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  1. Halikarnas

    Halikarnas DÖNDÜM Pro Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    15.417
    Beğenildi:
    30
    Ödül Puanları:
    198
    parmaklarınızı yemek istiyorsanız mutlaka deneyin :KK66:

    Elediğiniz unun ortasına bir çukur oluşturup yumurtayı kırın.Yağ ve tuzu katın. Kenardan un alarak ve azar azar su ekleyerek yapış yapış olmayan pürüzsüz , sıkı bir hamur oluşturun. Hamuru 10 dakika kadar yoğurun ve üzerini örterek yarım saat dinlendirin.

    Dinlenen hamuru üç parçaya bölün. Herbir parçayı unladığınız tezgah üzerinde açın- çok ince veya çok kalın olmayacak. Açtığınız hamuru ince ince kıvırarak ve bastırmayarak rulo yapın. Rulodan parmak eninde şeritler kesin. Kestiğiniz şeritleri açarak bez üzerinde kurumaya bırakın. Bu sırada sosu hazırlayabilirsiniz. En az 3 saat kuruttuğunuz fettucini 'leri kaynayan tuzlu suya atarak pişirin.

    Çabucak pişiyor bu nedenle pişirirken başından ayrılmayın.Suyunu süzdükten sonra yapışmaması için biraz zeytinyağı ekleyin.

    3 su bardağı un
    1 yumurta
    1 çay kaşığı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı tuz
    yarım su bardağı su (gerekirse daha fazla)

    Provençal Domates Sosu ( Fransız Sosu)
    Malzemeler:
    -4 adet domates ( 2 su bardağı domates püresi)
    -3 diş sarımsak
    -birkaç dal maydanoz
    -1 çay kaşığı mercanköşk
    -1 çay kaşığı fesleğen
    -1 -2 yaprak defne
    -1 çay kaşığı kekik
    -1 çay kaşığı biberiye
    -30 gram tereyağı
    -2 çorba kaşığı zeytinyağı


    Yapılışı:
    Rendelenmiş sarımsak , maydanoz ve kuru otları tereyağında çevirin. Domates ve zeytinyağını 15 dakika kadar pişirin. Teryağlı otları domates karışımına ekleyin . Sosunuz hazır. Servis sırasında fettucininizin üzerine dökün.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. 28 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  3. Halikarnas

    Halikarnas DÖNDÜM Pro Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    15.417
    Beğenildi:
    30
    Ödül Puanları:
    198
  4. 28 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  5. Makber

    Makber (:Canımın canı büyüyor:) Pro Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2008
    Mesajlar:
    13.199
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    196
    canımm çok harika görünüyor iştahımı açtı valla cokacimcoookellerine sağlık canım
     
  6. 28 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  7. Catharsis

    Catharsis Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    12 Mart 2009
    Mesajlar:
    6.012
    Beğenildi:
    4.947
    Ödül Puanları:
    163
    fettucinileri hazır alsak :)
     
  8. 21 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  9. Dayf

    Dayf Yeni Üye Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2008
    Mesajlar:
    150
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    paylaşım için çok teşekkürler yemeteyiz :KK70:
     
  10. 29 Mart 2012
    Konu Sahibi : Halikarnas
  11. hace

    hace Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2011
    Mesajlar:
    95
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    çok güzel görünüyor.tşk ederiz
     
  12. 18 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Halikarnas
  13. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Ellerine sağlık çok güzel görünüyoo