Fransız Tostu

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Olala tarafından 6 Kasım 2010 başlatılmıştır.

    6 Kasım 2010
    Konu Sahibi : Olala
  1. Olala

    Olala Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2008
    Mesajlar:
    6.474
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    146
    fransız tostu (kahve yanında harika bi tatlı olabilir, ya da kahvaltı için.. sıcak hali daha güzel ama soğuğu da fena olmuyo artarsa)

    tadı fransız tatlılarına benziyor biraz gerçekten de.. özellikle de güzel bi krema ve halis tereyağı kullanırsanız..
    filtre kahveyle mikemmel olur..

    değişik ama kolay ve hızlı bi tat arayanlara önerilir



    malzemeler (hepsi oda sıcaklığında olursa tam süper olur)
    1 yumurta
    40 gr (3 y.k) şeker
    1 paket vanilin
    yarım ç.k tarçın
    80 gr (bi çay bardağı) süt
    60 gr (bi çay bardağından biraz az) krema kesinllikle sekin kremasını öneririm
    köy tereyağı varsa
    3 dilim ekmek (tost ekmeklerinin kenarını çıkarıp üçgen olarak ikiye bölebilirsin şık olur)
    pudra şekeri

    derin bi kapta malzemeleri karıştırıyoruz (pudra şekeri ve tereyağı ile ekmek hariç tabisi), yalnız mikser yerine elle çırpmanı tavsiye ederim
    ekmekleri karışıma batırıp bekletiyoruz iyice
    emiyo karışımı sulu kalırsa daha iyi
    erimiş tereyağlı tavada önce hafif ile orta arası ateşte pişiriyoruz arkalı önlü yaklaşık 8dk falan (karışımdan kalanı da ekmeklerin üstüne döküyoruz öyle pişiriyoruz)
    sonra ateşi arttırıyoruz orta-yüksek arası karamelize ediyoruz arkalı önlü1-2 dk yanmaması lazım
    sonra üstüne hafif pudra şekeri döküp afiyetle yiyoruz..
     
    dilber bunu beğendi.
  2. 9 Kasım 2010
    Konu Sahibi : Olala
  3. NaF

    NaF Sıradanım ama ÖN SIRA'dan Pro Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2009
    Mesajlar:
    10.711
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    196

    Tarif için teşekkürler canım ben ve eşim çok beğendik çok lezzetliydi :KK19: en kısa zamanda şeker miktarını çok az düşürerek tekrar deniycem :KK39:
     
  4. 10 Kasım 2010
    Konu Sahibi : Olala
  5. Olala

    Olala Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2008
    Mesajlar:
    6.474
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    146
    sağol tatlımm afiyet olsunn :82:
     
  6. 10 Kasım 2010
    Konu Sahibi : Olala
  7. dimple2

    dimple2 3aslanannesiyimben Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2008
    Mesajlar:
    4.641
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    resimde isteriz.....
     
  8. 12 Kasım 2010
    Konu Sahibi : Olala
  9. Olala

    Olala Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2008
    Mesajlar:
    6.474
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    146
    tmm cnm bi dahaki sefere eklemeye çalışırım..
     
  10. 24 Kasım 2010
    Konu Sahibi : Olala
  11. yagmur82

    yagmur82 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2010
    Mesajlar:
    127
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    resimde olsa tam süper olurdu :)
     
  12. 25 Kasım 2010
    Konu Sahibi : Olala
  13. Olala

    Olala Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2008
    Mesajlar:
    6.474
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    146
    cnm çok değişik bi görüntüsü yok zaten ekmekleri üçgen keserseniz daha şık olur tost ekmeğinin kenarlarını çıkarıp.. ama tadı çok hoş ve değişik ayrıca hazırlaması çok kolay.. bu arada sek krema tavsiye ederim..
     
  14. 24 Aralık 2010
    Konu Sahibi : Olala
  15. ameliee

    ameliee dileğini tuttu!:) Pro Üye

    Katılım:
    5 Kasım 2009
    Mesajlar:
    5.721
    Beğenildi:
    32
    Ödül Puanları:
    148
    bende denicem ilk fırsatta,sanırım görüntüsü böyle birşey oluyor :KK56:
    [​IMG]
    resim alıntıdır
     
  16. 29 Mart 2012
    Konu Sahibi : Olala
  17. hace

    hace Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2011
    Mesajlar:
    95
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bu tarif çok kolaymış ve de lezzetli görünüyor.tşk ederiz
     
  18. 4 Nisan 2012
    Konu Sahibi : Olala
  19. serdaa

    serdaa Aktif Üye Üye

    Katılım:
    13 Mart 2012
    Mesajlar:
    111
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    fransızlar ağzının tadını biliormuş:)