fransız vatandaşı olmak

Konusu 'Yurtdışı Paylaşım Fransa' forumundadır ve esra007 tarafından 26 Kasım 2009 başlatılmıştır.

    26 Kasım 2009
    Konu Sahibi : esra007
  1. esra007

    esra007 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2009
    Mesajlar:
    3
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Ben öğretmenim .4 sene önce yurtdışı öğretmenlik sınavını kazandım ama fransaya gitmedim.
    bu sınava yine girip gitmeyi düşünüyorum bu sınavı kazandıktan sonra yurtdışındaki türk okullarında hizmet verebileceğim süresi 4 yıl fakat ben sürekli orda kalmak istiyorum bunun için ne yapmam gerekir çocuklarımın öğrenimi için bu çok gerekli bu sınavı kazandım ve tekrar kazanabileceğimi düşünüyorum.gene fransaya gitmeyi düşünüyorum.
     
  2. 26 Kasım 2009
    Konu Sahibi : esra007
  3. elifcanim

    elifcanim Aktif Üye Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    115
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    cocuklarimin ogrenimi icin derken ne demek istedigini anlamadim.biraz aciklarmisin
     
  4. 26 Kasım 2009
    Konu Sahibi : esra007
  5. esra007

    esra007 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2009
    Mesajlar:
    3
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    demek istediğim okul için türk okullarının hali ortada maddi durumum çok iyi olsa özel okula yollardım ama yetersiz
     
  6. 26 Kasım 2009
    Konu Sahibi : esra007
  7. esra007

    esra007 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2009
    Mesajlar:
    3
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    internette 5 yıl kaldıktan sonra vatandaşlk sınavına girme hakkına sahip oluyormuşsun diye okudum
     
  8. 6 Ocak 2010
    Konu Sahibi : esra007
  9. hacocan

    hacocan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    75
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    bende 5 yıl biliyorum ama fransız vatandaşı olan eşinizden çocugunuz olduğunda süre 2yıla kadar inebiliyormuş
     
  10. 24 Nisan 2010
    Konu Sahibi : esra007
  11. mehay

    mehay CANIM OGLUM Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    15.992
    Beğenildi:
    26
    Ödül Puanları:
    198
    Bunun icin burda hizmet ettigin sure icinde fransiz vatandasligi olan bir beyle evlenmeniz ve oturum almaniz gerekiyor..aksi takdirde geri gonderiliyorsunuz...burda ayni durumu yasayan bir ogretmen arkadas vardi evlenmedigi icin kalamadi geri gonderdiler...:1no2:
     
  12. 24 Nisan 2010
    Konu Sahibi : esra007
  13. mehay

    mehay CANIM OGLUM Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    15.992
    Beğenildi:
    26
    Ödül Puanları:
    198
    hayir arkadaslar cocuk olsada 5 yil sart artik o eskidenmis 3 yilmis ama simdi 5 yil degilse dosyayi bile vermiyorlar daha yeni sordum