Frnda kabak mcveri... hafif ve kolay

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve kokoshatun tarafından 20 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    20 Haziran 2009
    Konu Sahibi : kokoshatun
  1. kokoshatun

    kokoshatun Guest

    kabak mücverini bol yağa atıp kızartıp yemek çok güzel olur ama yağ sevmeyenlere hem sağlıklı hem hafif kabak mücveri yemek isteyenler tam size göre...

    3 adet kabakları soyup yıkayın ve rendenin iri tarafıyla rendeleyin 1 dilim peniri rendeleyin soğanları doğrayın fırın tepsisini yağlayın fırınınızın ısıtın

    3 kabak
    3 yumurta
    orta kalınlıkta 1 dilim beyaz peynir
    5 adet yeşil soğan
    bir tutam maydanoz
    bir tutam nane (isteğe bağlı)
    bir tutam dere otu
    aldığı kadar un
    çok az yağ
    tuz
    karabiber
    pul biber

    bir kabın içine rendelenmiş kabakları peyniri katın 3 yumurtayı kırın doğranmıs soğanları katın bir tutam maydanoz bir tutam dere otunu isteğe bağlı nane katabilirsiniz ben çok sevmediğim için katmıyorum çok az yağı baharatlarını katın alabildiğince un katın kıvamı çok sulu olmayacak çok katıda olmayacak 170 derecede sıcak fırına sürün isterseniz çok sıcağı geçtikten sonra üzerine yoğurt gezdirip yiyebilirsiniz afiyett olsunn
     
  2. 20 Haziran 2009
    Konu Sahibi : kokoshatun
  3. kokoshatun

    kokoshatun Guest

    [​IMG] bazı yerlere ışık vurmuş beyaz çıkmış arkadaşlar ama heryer aynı renktiyerimseniben