Füme Balik Tabagi

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve Elif tarafından 21 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    21 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.663
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 dilim somon füme
    1 dilim mersin füme
    1 dilim lakerda
    4 adet sardalya tuzlama
    4 sap
    dereotu
    2 adet salatalik
    2 Adet domates
    4 adet marul yapragi
    4 ince dilim
    rokfor peyniri

    Domatesleri dörde bölüp birer adet marul yapragi ile birlikte tabaklarin ortasina koyun. Füme dilimleri dörde bölüp rolu yapin. Daha önceden en az iki saat elma sirkesinde dinlendirip tuzunu giderdiginiz lakerda ve tuzlu baligi yikayip tabaklara taksim edin. Üzerlerine birer damla zeytinyagi ile limon ilave edin. Baliklari domatesin etrafina dizin. Aralarina soyulup dilimlenmis salataliklari ve dereotlarini yerlestirip süsleyin. Tabagin bir kenarina da bir ince dilim rokfor peynirini yerlestirin ve soguk servis yapin