Galniş/Kafkas yemeği

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 17 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    17 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.662
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Mısır unu sıcak su ile yoğrulur, elle küçük parçalara ayrılır. Avuç içinden parmakla şekil verilip yassıtılır.
    2- Et suyunda pişirilir.
    3- Sarımsak tuzla dövülür. Sıvı yağ, kırmızı toz biber ve hamur suyu eklenerek sosu hazırlanır.
    4- Parça et ve hazırlanan sosla servis yapılır.
    Kaynak: Perihan BAYAZIT / ÇEÇEN