Garanti Turşu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve Anuska tarafından 6 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    6 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Anuska
  1. Anuska

    Anuska Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    7.215
    Beğenildi:
    62
    Ödül Puanları:
    148
    Bu turşu, pet şişelere yapılıyor. Böylece buzdolabında saklamanız gerekmiyor. Kullanacağınız zaman pet şişenin ağzını keserek turşuyu kavanoza alıyorsunuz ve ancak o zaman buzdolabına koyuyorsunuz.
    Eğer turşuyu kornişon dışında daha iri malzemeden yapmak isterseniz o zaman buzdolabında saklamak koşulu ile kavanoza yapabilirsiniz.
    Ölçüler 2,5 litrelik pet şişe için verilmiştir.

    5 bardak su kaynatılıp içine tuzu konur ve soğutulur.
    Kornişonlar yıkanıp bir çatal yardımıyla delinir.

    2 su bardağı sirke
    5 su bardağı su
    5 silme yemek kaşığı iri tuz
    1 fincan şeker
    Kornişon(Pet şişenin ağzından sığacak kadar küçük
    15 adet nohut
    1,5 baş sarmısak
    2 nohut
    büyüklüğünde limon tuzu

    Kaynatılıp soğutulmuş tuzlu su, sirke ve tozşeker iyice karıştırılır.
    2,5 litrelik pet şişenin içine nohutlar atılır.
    Kornişonlar şişenin ağzından atılarak şişenin iyice dolması sağlanır.
    Sarmısaklar diş diş, kornişonlarla karışık olarak atılır.
    Hazırlanan turşu suyu huni yardımıyla şişeye boşaltılır.
    Limon tuzu eritmeden bütün olarak şişeye atılır.
    Şişenin ağzı sıkıca kapatılır ve güneş görmeyen bir yerde korunur.
    Şişenin ağzı açılmadıkça 1 yıldan daha fazla dayanıyor.
     
  2. 6 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Anuska
  3. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    geçen sene bu tarifi senden alıp yapmıştım anulkam bugün yine yaptım şaşılacak birşey ama geçen sene yapmış olduğum turşularda hala pırıl pırıl duruyorlar bu tarifi herkese öneririm deneyin pişman olmazsınız bu arada ben suyu kaynatmak yerine içme suyu kullanıyorum şimdi turşularımın resmini ekleyerek bu güzel tarife katkıda bulunayım bunlar geçen seneden kalan turşularım
    [​IMG]


    bunlarda bugün yaptığım turşularım
    [​IMG]
     
  4. 6 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Anuska
  5. egeli..

    egeli.. Popüler Üye Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2008
    Mesajlar:
    328
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    108
    barcman bu tursu mazemeleri butun tursular icin gecerlimi acaba karisik, tursulara yapsam olurmu acaba tesekurler canim paylasim icin
     
  6. 6 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Anuska
  7. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    konu sahibi daha net bir bilgi verecektir ama geçenlerde arkadaşım olgunlaşmamış cery domatesten yaptı çok güzel olmuş
     
  8. 6 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Anuska
  9. çokoprens

    çokoprens iki prens annesi Üye

    Katılım:
    24 Nisan 2007
    Mesajlar:
    2.776
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    bu tarif çok iyi oldu, ben bu sene hazır turşu yaplarla yapmıştım, güzel oldu biraz ekşisi az gibi geldi bana, bir de bu tarifle deneyim, anuşka ve barçman garanti veriyorsa söze ne hacet, en kısa zamanda yapacağım
     
  10. 7 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Anuska
  11. Anuska

    Anuska Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    7.215
    Beğenildi:
    62
    Ödül Puanları:
    148
    İstediğin malzemeyle yapabilirsin canım. O zaman pet şişe yerine kavanozlara yapıp soğuk bir yerde korumalısın.
     
  12. 7 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Anuska
  13. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    ben geçen sene denemek amaçlı 2 küçük pet şişe acur turşusu yaptım acurları şişeden geçebilecek şekilde ince uzun doğradım nefis olmuştu ve hiç erimedi her turşu yapışımda anuşkaya dua ediyorum
    yanlız bu sene limon tuzunu biraz daha fazla koydum ekşisi fazla sevdiğimiz için ve yarı üzüm yarı limon sirkesi kullandım bakalım nasıl olacak
     
  14. 7 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Anuska
  15. Anuska

    Anuska Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    7.215
    Beğenildi:
    62
    Ödül Puanları:
    148
    Ben de bugün yapacağım turşumu. Elma ve üzüm sirkesini karıştırmayı düşünüyordum ama limon sirkesi daha iyi bir fikir.a.s
    Fikrine sağlık arkadaşım...kaydirigubbakcemile3
     
  16. 9 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Anuska
  17. Gxoxzek

    Gxoxzek içindeki öküze ohaa de Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    3.507
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    ben hazır turşu sularına yapıyorumm risk olmuyorr tariştenn alıyorumm sadece malzemeyii ekliyorsunuzz fiyatıda çokk makulll
     
  18. 11 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Anuska
  19. trend_sev

    trend_sev pozitif Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    82
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    76
    arkadaşlar bakın kornişon salatalığı,limon tuzlu su içinde çatalla delmeden 3-4 saat bekletipte turşu yapın bakın bakalım lezzetine ve sertliğine ben böyle yapıyorum çok kıtır kıtır oluyo...sadece bi öneri...